Teini-iän ihastukset, missä he ovat nyt?

Andrew McCarthy

Aaah teini-ikä; nolouksien alkulähde jota muistellessa vanhempana voi hymistellä hyväntahtoisesti itselleen. Siinä missä nykyiset teinit voivat 20 vuoden päästä ihmetellä mitä ikinä näkivätkään Justin Bieberissä on allekirjoittaneellakin omat luurangot kaapissa. Tosin 80-luvun luurangot eivät ole kovin noloja kun koko vuosikymmentä leimaa tietynlainen mauttomuus… Kaivoin mieleni arkistoista kolme (tai tarkalleen laskettuna neljä) teini-iän ihastustani ja tarkastin mitä ihmettä näille miehille mahtaa nykyään kuulua?

Andrew McCarthy

Poikamaisen komea Andrew McCarthy hurmasi minut 80-luvulla olemalla se ihana poika niissä elokuvissa joita katsottiin uudestaan  ja uudestaan; Pretty In Pink ja Treffit St. Elmossa. Tämä ujolta tuntuva hurmaava poika esiintyi myös 1989 elokuvassa Weekend at Bernie’s (Kauan eläköön Bernie!) joka naurattaa minut edelleen sohvalta lattialle, jos ette ole nähneet niin kipinkapin katsomaan.. Mutta minne tämä kuuluisaan Brat Packiin kuulunut lupaava näyttelijä katosi?

Ei itseasiassa yhtään minnekään; McCarthy jatkoi näyttelijänuraansa vain hieman toisentyylisissä ja vähemmän huomiota saaneissa tuotannoissa. Stephen Kingin Kingdom Hospital (2004) on järkyttävän mielenkiintoinen ja omituinen tarina sairaalasta missä mikään ei ole kohdillaan; Lars Von Trierin ja Kingin kädenjälki näkyy hienosti tässä 13-osaisessa minisarjassa jossa McCarthy esitti pääosaa. Sittemmin mies esiintyi tv-sarjassa Lipstick Jungle ja huomasin että ainakaan charmia tämä näyttelijä ei ole menettänyt vuosien myötä lainkaan. Viime aikoina hän on ohjannut tv-sarjaa Gossip Girl sekä esiintynyt mm. White Collar -sarjassa saaden jälleen kriitikoilta kiitosta taidoistaan. Vaikkakin poissa punaisilta matoilta, näyttää siltä että McCarthy jatkaa valitsemallaan uralla ohjaten, esiintyen teatterilavoilla sekä näytellen sivuosissa joten miestä on jatkossakin melko helppo seurata jos haluaa.

McCarthy
McCarthy 80-luvulla ja nyt

 Ken Wahl

Kuka muistaa tv-sarjan Wiseguy? Ainakin minä. Huokailin ja tuijottelin pääosaa esittäneen Wahlin kuvia Suosikista päivät pääksytysten ja joka ikinen jakso katsottiin samalla intensiteetillä. Wiseguyn loputtua mies kuitenkin katosi täysin jäljettömiin julkkiskartalta ja pieni tonginta internetin uumenissa paljasti että mies on vetäytynyt julkisuudesta oikeastaan kokonaan. Kamppailtuaan päihdeongelmien kanssa Wahl joutui pariin onnettomuuteen jotka aiheuttivat melkoista tuhoa, portailta tippuminen sekä moottoripyöräonnettomuus ovat tehneet miehestä selvää jälkeä  ja ongelmat selkärangan sekä niskan kanssa ovat aiheuttaneet sen että mies ei tule enää näyttelemään. Hän elää vaimonsa, Playboy-puputytön, kanssa ja viettää rauhallista elämää  kamppaillen edelleen kipuongelmien kanssa. Pariskunta viettää suuren osan aikaansa eläinsuojelutyön parissa ja on adoptoinut sekä kissan että koiran; molemmat ovat intohimoisia eläinaktivisteja. Tuoreimmassa haastattelussa Wahl on sanonut olleensa kiitollinen mahdollisuuksista joita hänelle on tarjottu paluuseen viihdemaailman pariin mutta hän on onnellisempi kotonaan tehdän arvokasta työtä. Enkä voi miestä siitä oikein syyttääkään.

Wahl ken
Ken Wahlista ei montaa kuvaa nykyhetkestä löydy

Matt ja Luke Goss

Kimakoilla äänillä laulavat androgyynit britit, Matt ja Luke Goss, muodostivat 80- ja 90-luvun taitteessa popbändin nimeltä Bros. Nämä jenkkitukkaiset blondit olivat kamaline renkutuksineen mielestäni parasta mitä on olemassa vaikka unohdinkin bändin samantien kun pojat lopettivat. Minne miehet suuntasivat?

Matt Goss jatkoi jo vuonna 1995 sooloartistina, menestyenkin listoilla, vaikkakaan ei entisen bändinsä suosiota koskaan enää saavuttanutkaan. Matt Goss teki omituisen sivukeikan muusikon urastaan esiintymällä Gordon Ramsayn Hell’s Kitchenissä yhtenä kokkikilpaijoista mutta on nyt palannut vanhalle uralleen. Hän on säveltänyt useita hittejä muille artisteille sekä mm. luonut tunnusmusiikin So You Think You Can Dance-ohjelmaan. Tällä hetkellä mies asuu Las Vegasissa ja esiintyy vakituisesti Caesar’s Palacessa. CBS-uutiskanava valitsi miehen myös Vegasin seksikkäimmäksi mieheksi eli ilmeisesti Matt Gossilla menee edelleen hyvin.

Luke Goss on myös muuttanut Yhdysvaltoihin, jossa hän asuu vaimonsa kanssa. Syykin on selvä; vuonna 2002 mies esitti pientä roolia elokuvassa Blade II ja näyttelijänurasta haaveillut Luke jatkaa samalla radalla. Minä bongasin tutun naaman vuonna 2008 elokuvasta Hellboy II ja on sen jälkeen tähdittänyt mm. elokuvia Tekken ja Death Race 2 . Hän on voittanut myös mielenkiintoisen palkinnon; Polly Grind Filmifestivaalien Ultimate Badass -pysti meni miehelle elokuvasta The Dead Undead. Koska mies on ilmeisen kykenevä toimintakohtauksiin, on tämä taannut sen että tämä fyysisesti huippukunnossa oleva 40+ mies pysyy jatkossakin työllistettynä, IMDb:n mukaan viritteillä on useita elokuvia.

Luke ja Matt Goss
Gossin veljeksiä ei erota nykyään yhtään sen helpommin kuin ennenkään...

Kommentit

Tags from the story