Twilight-hysteriaa Tukholmassa

ashrobstage

Fanitus on ihana asia. Samalla se saa muuten järkevät ihmiset näyttämään ulkopuolisten silmissä täysiltä sekopäiltä ja aiheuttaa fanittajille ylimääräisiä kiljuntakohtauksia, tärinää, hysteeristä hihitystä tai vain lompakon sisällön hupenemista milloin mihinkin tärkeään asiaan.

Tukholmaan faneja olivat tulleet tapaamaan Robert Pattinson ja Ashley Greene. On sanomattakin selvää että 99% naispuolisista faneista koostuva joukkio oli tullut Hovet-jäähallille näkemään ennenkaikkea Pattinsonin mutta osansa kiljunnasta saivat illan aikana joka ikinen maininta Ashley Greenestä, Taylor Lautnerista ja Kristen Stewartistakin.

Osa faneista oli tullut kaukaa Tukholman ulkopuolelta, Suomesta, Norjasta ja Tanskasta saakka ja jono mutkitteli ympäri Hovetia tuntikausia ennen ovien avaamista. Osa jonon etupäässä olevista faneista oli tullut paikalle jo edellisenä päivänä ja kaiken kaikkiaan halliin saapui lähes 9 000 fania. Se mikä saa ihmisen matkustamaan toiseen maahan nähdäkseen idolinsa voi tuntua oudolta kunnes tajuaa että ihmiset käyvät konserteissa ulkomailla koko ajan. Tähän suhteutettuna nuorten ja vähän vanhempienkin tyttöjen saapuminen yli maan rajojen Tukholmaan ei tunnukaan enää hölmön hommalta lainkaan, pelkästään vannoutuneelta ihailulta ja omistautumiselta.

Jonna ja Amanda olivat saapuneet Hovetiin Suomesta; Jonna oli voittanut Voicen arvonnassa liput tapahtumaan. Jonna on kirjojen vannoutunut ystävä vaikkakin kolmas Twilight-elokuva Epäilys (Eclipse) saa myös Jonnalta kehut. Paikalle on saavuttu ennenkaikkea Pattinsonin vuoksi (minkä ymmärrän täysin) vaikka Amandan suosikkihahmo onkin Jacob (Taylor Lautner). Elokuvissa parasta ovat Jonnan mukaan se että kirjojen hahmot on herätetty henkiin valkokankaalla sekä itse hahmot ja rakkaustarina. Kumpikaan tytöistä ei pidä Twilight-faneja hurahtaineina vaan vannoutunut fanitus saa tytöiltä täyden hyväksynnän, on ihanaa jos löytää sellaisen asian mihin on paloa vaikka vanhempanakin, tytöt toteavat.

Ilta alkoi hyvissä ajoin yleisön lämmittelyllä. Lavalle tuotiin artisti toisensa jälkeen ja yleisö tanssi ja lauloi mukana suomalaisille täysin tuntemattomia hittejä; tapahtumaa juonsivat paikallisen aamuradion juontajakaksikko hyvällä huumorilla. Tunnelmaa nostatettiin tasaisin väliajoin Twilight-paloilla, uuden elokuvan pätkillä ja henkilökuvilla. Itse tähdet saapuivat lavalle vasta  illan alussa, yleisön oltua paikalla jo monta tuntia. Pattinson ja Greene kävelivät VIP-fanien aitioiden välistä kärsivällisesti signeeraten eteen työnnettyjä julisteita ja kirjoja ja poseerasivat yhteiskuvissa pitkän ajan. Haastattelu shakkilaudaksi koristellulla lavalla kesti vajaat puoli tuntia ja sitä katkoi alituinen, korvia huumaava kiljunta. Tähtien puolesta on nostettava hattua sillä  kiljunnan taso oli kuurouttava mutta hymy ei kummallakaan hyytynyt hetkeksikään. Sekä Pattinson että Greene kiittivät fanejaan ja vastailivat kysymyksiin huumorilla höystettyinä, koko tapahtuma oli hyvin rento vaikkakin fanien mielestä aivan varmasti liian lyhyt.

Fanitapaaminen on ennen kaikkea faneille, niinpä me pysyttelimme kaukana lavasta, taka-alalla ja ihmettelimme menoa. Rock-konsertit voivat ottaa oppia siitä miten ääntä pidetään, korkealta ja kovaa, tosin korvat soivatkin sitten pitkään illan jälkeen. Hysteerisiä tyttöjä jotka itkevät Robsterin nähdessään on hankala arvostella kun muistelee omaa nuoruuttaan, eikä se kamera nyt allekirjoittaneen kädessäkään pressitilaisuudessa järjestetyssä kuvaustilaisuudessa alussa niin vakaa ollut. Pieni fanityttö asuu myös minun sisälläni…

Kommentit