Trouble with the Curve – Takaisin pelissä (2012) ★★★★

troublewiththecurve

Clint Eastwood päätti palata näyttelijäeläkkeeltä, kun hänen pitkäaikainen apulaisohjaajansa Robert Lorenz oli päätähden tarpeessa esikoisohjauksessaan. Teatterijulkaisun aikaan Takaisin pelissä sai aika lailla lyttäävät arvostelut, ihmeteltiin Clintin halua palata, kun tarjolla ei ollut tämän parempaa roolia. Eastwood periaatteessa uusii viimeisien näyttelemiensä elokuvien roolinsa.

Takaisin pelissä on kaikin puolin pullollaan kliseitä, Eastwood tosiaan esittää tutun yrmeän vanhan jäärän roolinsa ja Amy Adamsin ja Justin Timberlaken rakkaustarina todellakin on kliseiden käsikirjasta. Silti kyseessä on mitä parhain hyvän mielen elokuva, joka sopii erinomaisesti myös sellaiselle, joka ei ymmärrä Amerikan suosikkiurheilulajista yhtään mitään.

Eastwood on jälleen elementissään baseballkykyjenetsijänä, joka ymmärtää pelin lainalaisuudet paremmin kuin työnantajansa Atlanta Bravesin pikkupomo, jota esittää aivan loistavan nilkkimäisesti Matthew Lillard. Muissakin sivurooleissa on raudanlujaa osaamista, vaikka roolit ovatkin pieniä ja vähäeleisiä. Kykyjenetsijäryhmän pomona loistaa taas kerran John Goodman ja Bravesin omistajaa näyttelee pönöttävän vakuuttavasti Robert ”T-1000” Patrick.

Eastwoodin vanhat kollegat (mm. Chelcie Ross ja Ed Lauter) ovat myös mitä parhain ryhmä papparaisia, jotka tietävät olevansa muinaisjäänteitä, mutta eivät anna sen haitata työtään ja elämäänsä. Homma rullaa hyvin, kun ei turhia stressaa. Myös muut sivuosissa nähtävät henkilöt, mm. Eastwoodin poika Scott surkeiden peliesitysten kanssa kamppailevana ykkösvarauksena ja Joe Massingill kykyjenetsijöiden kohteena olevana Bo Gentrynä.

Blu-rayn lisämateriaalia ei ole paljoa, mutta ainakin ohjaaja Lorenzista ja Eastwoodista ja heidän välisestä suhteesta ja toiminnasta kertova dokkaripätkä on ihan mukavaa katsottavaa. Toisena ekstrana on Adamsin, Timberlaken ja Eastwoodin keskustelua kaksikon rooleihin samaistumisesta. Suomitekstitys uupuu kummastakin, ikävä kyllä.

Trouble with the Curve
Ohjaus: Robert Lorenz
Käsikirjoitus: Randy Brown
Pääosissa: Clint Eastwood, Amy Adams, Justin Timberlake
Alkuperämaa: Yhdysvallat 2012
Genre: Draama
IMDb

Kommentit