Tuomas Veturi ja Sinivuoren salaisuus ★★★★★

tuomasveturi

Tuomas-veturi on lasten suursuosikki ja allekirjoittaneen kotonakin on katsottu lähes puhki aiemmin ilmestynyt Dieselien päivä ja jammattu tunnuskappaletta. Sinivuoren salaisuus on erinomainen animaatioelokuva, jossa on pikkuvesseleille tarpeeksi jännitystä ja opetusta pitämään nenän kiinni ruudussa alusta loppuun.

Sankarimme Tuomas-veturi saa komennuksen Sinivuoren louhokselle, kun siellä tapahtunut onnettomuus siirtää dieselveturi Antonin pajalle korjattavaksi. Louhoksella Tuomas tapaa kivoja kapearaidevetureita, joiden kanssa hän ystävystyy. Louhoksella on myös outo, pieni vihreä veturi, joka välttelee Tuomasta ja luikahtaa aina takaisin kaivosten uumeniin, jonne Tuomas ei mahdu. Muut veturit kertovat Tuomakselle salaisuuden vihreästä veturista nimeltään Luukas ja vannottavat Tuomasta olemaan kertomasta tarinaa eteenpäin.

Tuomas tietenkin tahtoo auttaa Luukasta ja alkaa selvittämään tapausta, joka aikoinaan sai Luukaksen vetäytymään piiloon. Samalla Anton kertoo Diesel-veturille salaa kuulemansa tarinan ja Diesel raivostuu. Hän päättää saada Luukaksen karkoitetuksi Sodorin saarelta. Tuomakselle tulee kiire saada tapaus ratkaistuksi, ennen kuin Luukas joutuu lähtemään. Onneksi näillä tarinoilla on aina onnellinen ja opettavainen loppu. Tuomas-veturi-elokuvat on dubattu suomeksi ja jälki on erinomaista.

Kertojaääni Aku Laitinen on mies paikallaan ja rauhallisella äänellään selostaa pikkuväelle elokuvan tapahtumia. Päähenkilöiden äänet ovat myös erittäin hyviä, vaikka välillä aikuisen makuun hieman liian lässyttäviä. Laulut esittävä Kimmo Blom on laulanut monissa pienemmissä yhtyeissä. Hänen ehkä tunnetuin levytyksensä on heviversioita joululauluista sisältävä Raskasta joulua.

Ei lisämateriaalia.

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_text_separator title=”Info” title_align=”separator_align_center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Thomas & Friends: Special Blue Mountain Mystery 

  • Ohjaus:Greg Tiernan
  • Käsikirjoitus: Sharon Miller
  • Pääosissa: Michael Angelis, Michael Brandon
  • Alkuperämaa: USA 2012
  • Genre: Animaatio
  • IMDb
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_separator][/vc_column][/vc_row]

Kommentit

Tags from the story