Twilight – Epäilys (2010) ★★★

twilight3_featured_620x350

Stephenie Meyerin supersuositun Twilight -vampyyrisaagan kolmas osa Epäilys (Eclipse) on kirjana ehkäpä sarjan mielenkiintoisin. Siinä on sopivasti romantiikkaa, kutkuttavaa kolmiodraamaa ja mukavasti toimintaa, ja vaikka kirjailijan omat tiukan vanhoilliskristilliset asenteet aiheuttavatkin hampaiden kiristystä, romanttinen fantasia viihdyttää myös niitä katsojia, jotka eivä ole sarjan suurimpia faneja.

Bella (Kristen Stewart) ja vampyyri-Edward (Robert Pattinson) ovat jälleen yhdessä, tällä kertaa pysyvästi, sillä Edward ei enää aio päästää Bellaa näkyvistään, ettei tälle tapahtuisi mitään pahaa. Samalla Bellan ja susi-Jacobin (Taylor Lautner) Uusikuussa alkanut ystävyys on katkolla, sillä vampyyrit ja susi-intiaanit eivät voi sietää toisiaan.

Samaan aikaan Seattlessa tapahtuu murhia ja katoamisia lähes epidemian tavoin. Alice (Ashley Greene) näkee, että jotain suurta on tapahtumassa ja paljastuukin, että joku kasaa itselleen vampyyriarmeijaa. Ja kukapas muu tämä joku olisi, ellei Bellan ikivihollinen Victoria (jota Rachelle Lefevren sijaan esittää tällä kertaa Bryce Dallas Howard). Uusi uhka saa susi-intiaanit ja Cullenin vampyyriklaanin tekemään pienimuotoisen rauhan ja taistelemaan yhdessä molemmille yhtä vastenmielistä vihollista vastaan. Myös Edward ja Jacob joutuvat tekemään yhteistyötä suojellakseen rakastamaansa Bellaa, mistä kolmiodraamana syntyy elokuvan mielenkiintoisin juttu.

Ohjaaja David Sladen (Hard Candy, 30 Days of Night) käsissä tulos on viihdyttävä ja toimii sarjan aikaisempia elokuvia paremmin. Vaikka Stewart edelleenkin on roolissaan kuin puupökkelö ja hahmona Bella naivilla asenteellaan ärsyttää aivan suunnattomasti, elokuva kokonaisuudessaan on aikaisempia eläväisempi. Dialogi toimii paikoitellen yllättävänkin hyvin loistavasti, varsinkin kolmiodraamakohtauksissa. Epäilys on mukiinmenevää fantasiaviihdettä romantiikannälkäisille, joskin pihtaaminen jatkuu edelleenkin, joten mitään kuumia seksikohtauksia on turha odotella.

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_text_separator title=”Info” title_align=”separator_align_center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

The Twilight Saga: Eclipse

  • Ohjaus: David Slade
  • Käsikirjoitus: Melissa Rosenberg, pohjautuu Stephenie Meyerin romaaniin
  • Pääosissa: Kristen Stewart, Taylor Lautner, Robert Pattinson
  • Alkuperämaa:  USA 2012
  • Genre: Fantasia / romantiikka
  • IMDb
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_separator][/vc_column][/vc_row]

Kommentit