Vakavasti otettava hauska mies Will Smith

willsmith

Nuoremmille elokuvankävijöille näyttelijänä tutuksi tullut Will Smith on tullut pitkän matkan. 1980-luvun loppupuolella Fresh Prince -nimellä esiintynyt räppäri on nykyisin valkokankaan kiintotähtiä, uskottava toimintasankari jolta luontuu mainiosti niin komedia kuin vakavammatkin roolit. Kovin moni Bel-Airin Prinssi tv-sarjaa (1990-1996) seurannut tuskin uskoi, että hörökorvaisesta ja pitkänhuiskeasta nuorukaisesta voisi tulla yksi tunnistetuimmista näyttelijöistä.

Bel-Airin Prinssi laukaisi Will Smithin uran nousuun. Rento ja hölmö sarja antoi Smithille mahdollisuuden näyttää lahjojaan, ja jatkaa samalla räppärin uraansa yhdessä DJ Jazzy Jeffin kanssa. 90-luvun alussa Smith vaatimattomasti päätti tulla maailman suurimmaksi elokuvatähdeksi, ja valitsikin roolinsa tarkkaan. 1995 Bad Boys ja 1996 Independence Day olivatkin kassamenestyksiä kautta linjan, ja Smith oli pian tuttu nimi kaikkialla. Putki jatkui seuraavana vuonna hittikomediassa Men In Black ja Enemy Of the State.

Huvittavaa kyllä, kassamenestystä janoava Smith kieltäytyi Neon roolista Matrix-elokuvassa, ja teki sen sijaan pienisuuntaisen flopin Wild Wild West. Pieni harha-askel uralla ei ole kuitenkaan millään tavalla horjuttanut miehen itsevarmuutta. Samoihin aikoihin Smith meni naimisiin nykyisen vaimonsa, näyttelijä Jada Pinkett Smithin, kanssa ja pariskunnalla  on kaksi yhteistä lasta. Omena ei putoa kauas puusta, sillä Jaden Smith on jo tähdittänyt uusinta Karate Kid-elokuvaa, ja näytteli yhdessä isänsä kanssa elokuvassa Onnen potkuja.

Will Smith susikoira Abbeyn kanssa I Am Legend-elokuvassa

Vaikka mies on syntynyt koomikoksi, on myönnettävä että roolit elokuvissa Ali ja Onnen potkuja ovat näyttäneet miehestä vakavammankin puolen. Yksikään roolisuoritus ei kuitenkaan nouse allekirjoittaneen silmissä paremmaksi kuin I Am Legend, jossa Smith esittää miestä yhdessä susikoiransa kanssa, keskellä autioitunutta Manhattania ja ympärillään vain zombit. Elokuvamenestyksestään huolimatta mies ei ole hylännyt musiikkia, vaan uusi levy on jälleen suunnitteilla. Ei liene yllätys että Smithin tytär Willow on jo suosiota saavuttanut teinitähti.

Barack Obama on joskus kertonut haastattelussa, että jos hänestä koskaan tehdään elokuvaa, hän soisi Will Smithin esittävän itseään koska ”hänellä on sopivat korvat”. Mentiin korvien kanssa tai ei, Will Smith on todistanut että kovalla työllä ja päättäväisyydellä voi päästä pitkälle. Suunnitteilla on sekä Bad Boys III, Hancock 2 ja I,Robot 2. Mitkä näistä toteutuvat jää nähtäväksi, mutta Suomen ensi-iltaan 23.5. tuleva Men In Black III ainakin jatkaa loogista miehen valitsemaa tietä; kassamenestyksestä toiseen.

Kommentit