Intensiivinen ja lahjakas Michael Fassbender

michaelfassbenderfeature

Syntyperältään saksalainen, mutta Irlannissa kasvanut Fassbender on tämän hetken kuumimpia nimiä. Muuntautumiskykyinen, kollegoidensa mukaan äärettömän intensiivinen, näyttelijä on viime vuosina kerännyt erinomaisilla suorituksillaan paitsi kriitikoiden, myös katsojien huomion.

Sivuosaroolien jälkeen Fassbenderin onni kääntyi, Snyderin ohjaamassa 300 -elokuvassa mies patsasteli Stelioksen roolissa, ja piinaava Hunger-elokuva toi jo useita ehdokkuuksia, sekä kansainvälistä huomiota. 600 kaloria päivässä nauttiva Fassbender osoitti jo tuolloin olevansa omistautunut, ja suhtautuu edelleen rooleihinsa intohimolla. Epäonnistunut Jonah Hex, ja turhaan pienelle huomiolle jäänyt Blood Creek olivat miehen seuraavat roolit. Mutta X-Men: First Classin ilmestyessä Fassbender, jo nyt tutuksi tulleeseen tyyliinsä, meinaa varastaa koko shown nuorena Magnetona. 

Intensiiviset ja vaikuttavat roolit kuuluvat Fassbenderille kuin toinen luonto; A Dangerous Method ja seksintäytteinen Shame ovat vain kasvattaneet luottamusta siihen, että tämä mies todella osaa asiansa. Kanssanäyttelijä Viggo Mortensenin mukaan Fassbenderin valmistautuminen kohtauksiin oli suorastaan pelottavaa, ja täynnä nuoruuden paloa. Tällä hetkellä mies vakuuttaa Ridley Scottin Prometheuksessa androidina, joka on hyytävän täydellinen. Arabian Lawrencea imitoiva, hiuksiaan värjäävä robotti on viimeistä piirtoaan myöten kone; ilmeet eivät paljasta muuta kuin laskelmoidusti näytettyjä muka-tunteita, ja kallon sisällä raksuttaa ohjelmoidut käskyt. Fassbender on äärimmäisen vakuuttava robottina, pidättyvät ja intensiiviset hahmot näyttävät olevan miehen parasta antia.

Komea, lahjakas ja haasteisiin heittäytyvä Fassbender tulee jatkossakin tarjoamaan ikimuistoisia elokuvaelämyksiä. Mies itse on todennut rooleistaan, että hän haluaa herättää ihmisiä, kokeilla sekä omiaan että katsojien rajoja. Shamen ja Hungerin tyylisillä elokuvilla mies tulee tekemään juuri sen mitä lupaakin.

Michael Fassbender IMDb

Kommentit