Nuoret ja lahjakkaat britit…

Jim Sturgess
Jim Sturgess

Siirtykää sivuun aussit ja jenkit. Britanniasta tulee laatuelokuvien lisäksi myös eräitä läntisen maailman lahjakkaimpia miesnäyttelijöitä. Takana ovat ajat kun sana britti tarkoitti huonohampaista punapäätä jonka puheesta kukaan ei saanut selvää….

Tässä 12 lahjakasta brittiä, osa tuntemattomampia ja osa jo jokaisen tietämiä näyttelijöitä jotka kasasin iloksenne ja ihmeteltäväksenne. Löytyykö listalta omia actors-to-watch -suosikkeja?

 

Jim Sturgess
S. 1981. Musiikillisesti lahjakas Sturgess on parhaimmillaan kauhuelokuvassa Heartless ja 50 Dead MenWalking. Sturgessin laulua voit ihastella hänen läpimurtoroolissaan, vuoden 2007 omituisessa elokuvassa Across the Universe ja miehellä on tälläkin hetkellä useita projekteja käynnissä. Tällä hetkellä Jimin äänen voi bongata  Legends of the Guardians-leffasta ja ensi vuonna valmistuu Anne Hathawayn kanssa kuvattu Upside Down.
Koska: ihanan karhea lauluääni yhdistettynä pörrötukkaan ja sirrisilmiin on voittoisa yhdistelmä

Andrew Garfield
s. 1983. Tässä blogissa on kirjoitettu Garfieldistä jo useasti ja mies aloitti aikoinaan WhyIsHeSoHot-listauksetkin, juttu täällä. Tällä hetkellä Garfieldin ura on nousukiidossa, kiitelty rooli The Social Networkissa tuottaa pian hedelmää sillä Garfield astuu Hämähäkkimiehen trikoisiin v. 2012. Alunperin Garfield teki minuun vaikutuksen Red Riding-trilogiassa ja Boy A -elokuvassa.
Koska: suosikkini nuorista briteistä, ujo ja kömpelö, lahjakas ja hillitön heittotukka

 

 

Ben Barnes
S.1981. Stardustista elokuvauransa aloittanut Barnes hurmaa silmillään ja hymyllään. Dorian Gray:ssä hän hurmasi miehet ja naiset ja prinssi Kaspianina Narnia-elokuvissa hän on yksinkertaisesti ihana. Barnes palasi teatterilavoille Lontooseen tänä syksynä, Narnia -kuvausten välissä ja ensi vuonna ilmestyy  Killing Bono, surkuhupaisa komedia rokkariveljeksistä joiden maailmanvalloitusyritykset tyssäävät ja he saavat seurata vierestä kun vanha koulukaveri Bono varastaa valokeilan..
Koska: yksikään mies ei saisi olla näin kaunis, tämä on epäreilua..

Tom Sturridge
S.1985. Minä kiinnitin tähän poikaan huomiota elokuvassa The Boat That Rocked ja pian kävikin selväksi että tämä heittotukka on Pattinsonin parhaita kavereita. Sturridge hävisi aikoinaan pääroolin elokuvassa  Jumper Hayden Christensenille, ja ehkä hyvä niin. Tällä hetkellä mies nimittäin kuvaa Jack Kerouacin kirjaan On the Road perustuvaa elokuvaa yhdessä huippunimien, kuten Viggo Mortensen, kanssa.
Koska: pystyi pitämään pintansa huikean joukon keskellä elokuvassa The Boat That RockedAaron Johnson
S.1990. Kick-Assina tiensä ihmisten sydämiin heilunut nuorukainen osaa muutakin kuin laukoa vitsejä. Johnsonin suoritus Nowhere Boy:n John Lennonina on erinomainen ja lupaa tälle näyttelijälle pitkää ja menestyksekästä uraa. Johnsonin yksityiselämästä voi olla montaa mieltä joten annan niiden kommenttien olla. Itse odotan erityisesti Chatroom-elokuvaa, kauhuohjaaja Hideo Nakatan ohjaamaa trilleriä jossa Johnson on pääosassa.
Koska: on lahjakas, ihana pörrötukka ja pitää selkeästi vanhemmista naisista.

Robert Pattinson
S. 1986. Pattinsonista tuli maailmankuulu vampyyrisarja Twilightin myötä. Roolin rasite tulee varmasti olemaa kova jatkossakin, vaikka Pattinson on osoittanut jo Remember Meelokuvassa että hänestä on muuhunkin kuin kimaltelemaan valkokankaalla. Cedric Diggoryna minut hurmannut heittotukkainen nuorukainen on melkoisen urakan edessä karistaessaan teinitähden viittaa harteiltaan mutta rooli Uma Thurmanin kanssa elokuvassa Bel Ami auttanee tässä.
Koska: Pystyy pitämään pään kylmänä kovassa pyörityksessä ja noh, se on eetwartti sotkuisella tukalla ja paksuilla kulmakarvoilla..joskus ei tarvita muuta

 

Jamie Campbell Bower
S.1988. Campbell Bower on pikkuhiljaa hivuttautunut yleisön tietoisuuteen. Tim Burtonin Sweeney Toddissa näytellyt nuorukainen esittää vampyyri Caiusta Twilight: New Moon -elokuvassa sekä Gellert Grindewaldia Harry Potterin kahdessa päätöselokuvassa. Veikkaan että jatkossa tämä huimat poskipäät omaava nuorukainen siirtyy vampyyrihuumasta hyviin suorituksiin muissa elokuvissa, perinteiseen brittityyliin.
Koska: erilainen
Nicholas Hoult

S.1989.Tv-sarjassa Skins loistavasti sekoillut Hoult näyttää tutulta eikä syyttä, kyseessä on lapsinäyttelijä joka useimmille on tuttu Hugh Grantin vastanäytteliänä erinomaisessa Poika-elokuvassa. Hoult osoitti kasvaneensa aikuiseksi kun hän hurmasi naiset sekä Colin Firthin hahmon Single Man-elokuvassa ja osoitti miekkailukykynsä Titaanien taistelussa. Hoult on uusimman X-Men elokuvan Beast ja hänellä on rooli uudessa Mad Max-tuotannossa, itse odotan tältä nuorukaiselta tulevaisuudessa paljon.
Koska: Käsittämättömän lahjakas nuori mies joka on tehnyt hyviä valintoja

Jamie Bell
S.1986. Billy Elliottina tanssahdellut pikkupoika on kasvanut isoksi ja työskenteli kasvaessaan huippuohjaajien kuten Peter Jacksonin ja Clint Eastwoodin tuotannoissa. Bell on viimeksi vakuuttanut elokuvissa Uhma ja Hallam Foe. Bell on muuten Tintti uudessa elokuvaversiossa ja tekeillä on neljä muutakin elokuvaa, tehden Bellistä yhden Britannian käytetyimmistä nuorista näyttelijöistä.
Koska: Lapsitähtenä säilyttänyt järkensä ja matkalla huipulle, bonuksena peribrittiläinen ulkonäkö

Ed Westwick
S. 1987. Harva tajuaa että Gossip Girlin Chuck Bass on britti ;O) Erinomaisesti televisiossa menestynyt Westwick on tehnyt pieniä rooleja valkokankaalla, kuten elokuvissa Breaking and Entering ja Ihmisen pojat. Ensi vuonna Westwick näyttelee yhdessä Bill Nighyn kanssa elokuvassa Chalet Girl ja itse odotan innolla että Westwick pääsee eroon GG:in roolistaan siirtyäkseen pysyvästi valkokankaalle.
Koska: I’m Chuck Bass..

Henry Cavill
S.1983. Parhaiten Cavill tiedetään luultavasti Charles Brandonina, Suffolkin 1. herttuana tv-sarjasta Tudorit. Niin vaikeaa kuin onkin saada huomiota Jonathan Rhys-Meyersin rinnalla, Cavill on tässä onnistunut. Pattinsonille kaksi roolia  (Diggory ja Edward) hävinnyt näyttelijä on vihdoinkin saamassa suuremman kankaan näkyviä rooleja, kauhuleffan Blood Creek jälkeen hänet nähdäänkin ensi vuonna Tarsem Singhin ohjaamassa Immortals-elokuvassa pääroolissa.
Koska:Pitää olla tosi hyvä että näyttää miehekkäältä valkoisissa röyhelöpaidoissa.

Daniel Radcliffe
S.1989. Harry Potterina koko maailman tunteva nuori pörröpää on erään toisen nuoren britin tavoin kovan urakan edessä, kuinka saada suuren filmisarjan leima otsastaan ja todistaa että pystyy muuhunkin? Itse olen nähnyt elokuvan Poikani Jack, jossa Radcliffe osoittaa että kyllä ettei Potterin rooli tule olemaan hänen viimeisensä. Lisäksi olen nähnyt Radcliffen Lontoossa teatterilavalla jossa hän teki suuren vaikutuksen näytelmässä Equus, ei takuulla ole helppo juttu näytellä alasti teatteriyleisön edessä. Ensi vuonna valmistuukin ensimmäinen ei-Potter elokuva jossa Radcliffe on pääosassa, The Journey is the Destination, joka mittaa paljolti sen mihin pojasta on. Näin Radcliffen elokuussa Broadwaylla näytelmässä How to Succeed In Life Without Really Trying ja voin kertoa että Radcliffe oli loistava joten tulevaisuus näyttää valoisalta.

Koska: sympaattinen pörröpää jolla on paljon todistettavaa.

Kommentit