Söpöistä rooleista vaativampaan maastoon – Ryan Reynolds

rreynolds600

23. lokakuuta 1976 Kanadan Vancouverissa syntynyt Ryan Rodney Reynolds on yksi moneen kertaan maailman seksikkäimmiksi valituista miehistä. Viime vuonna People Magazine valitsi Reynoldsin seksikkäimmäksi elossa olevaksi mieheksi samaan aikaan kun hänen silloinen puolisonsa Scarlett Johansson valittiin samassa lehdessä vuoden Babeksi.

Reynoldsin voi nähdä parhaillaan elokuvateattereissa pyörivässä komediassa Change-Up, missä hän näyttelee Jason Batemanin esittämän uraisän kanssa elämiä vaihtavasta poikamiehestä. Aikaisemmin kesällä hän astui supersankarin rooliin ikävän keskinkertaisessa elokuvassa Green Lantern.

Green Lantern ei ollut ensimmäinen kerta, kun Reynolds nähtiin sarjakuvahahmoon perustuvassa roolissa. X-Men Origins: Wolverine -elokuvassa Reynolds esitti Wade Wilsonia, palkkasoturia, joka muuttuu superroisto Deadpooliksi. Deadpoolille on huhuttu kuvattavan myös omaa elokuvaa, roolissa jälleen Reynolds, mutta toistaiseksi elokuva on vielä esituotantovaiheessa, eikä sen julkaisusta ole tarkempaa tietoa.

Supersankarirooliensa ulkopuolella Reynolds on totuttu näkemään romanttisten komedioiden tähtenä. Odottamaton ehdotus (The Proposal) yhdessä Sandra Bullockin kanssa oli pääosaparin käsinkosketeltavan kemian takia ilahduttava yllätys, samoin Ehdottomasti, ehkä (Definitely, Maybe) yhdessä suloisen Abigail Breslinin kanssa oli sydämellistä katsottavaa.

Viime aikoina Reynolds on kuitenkin alkanut hakeutua tästä hiekkalaatikosta ulos vaativampiin rooleihin. Viime vuonna julkaistu Rodrigo Cortésin ohjaama Haudattu (Buried) oli hyvä esimerkki siitä, että Reynolds todellakin pystyy kantamaan harteillaan kokonaisen elokuvan. Hän on nimittäin mukana jokaisessa Haudatun kuvassa ja käytännössä katsoen elokuvan ainoa henkilö. Ja elokuva on kuvattu ruumisarkun sisällä. Tässä ollaan jo kaukana niistä ajoista, jolloin nuori kanadalainen aloitti uraansa näyttelemällä tv-sarjassa Kaksi kaverusta, tyttö ja pizzapaikka.

Seuraavaksi Reynolds nähdään Daniel Espinosan ohjaamassa toimintatrillerissä Safe House, yhdessä Denzel Washingtonin kanssa. Jälkituotannossa on myös animaatio The Croods, jolle Reynolds on yhdessä Emma Stonen ja Nicolas Cagen kanssa antanut äänensä. Parhaillaan kuvaukset ovat käynnissä Reynoldsin, Kevin Baconin ja Jeff Bridgesin tähdittämästä toimintakomediasta R.I.P.D. Elokuva pohjautuu Peter M. Lenkovin sarjakuvaan ja sen ohjaa Robert Schwentke.

Kuva: Ryan Reynolds Photoshoot  – GQ

Kommentit

Tags from the story