Valokeilassa: Timothy Olyphant

damages-olyphant

Vuonna 1968 Havaijilla syntynyt Olyphant vietti nuoruutensa Kalifornian auringon alla ja harrasti nuorena kilpauintia, mikä selittänee edelleenkin herran täydellisen v-muotoisen kropan.  Yliopisto-ura jäi kesken Olyphantin muuttaessa New Yorkiin opiskelemaan näyttelemistä ja mies jäi tuolle tielle ja aloitti uransa teatterilavoilla.

Vuonna 1996 Olyphant teki fimi-debyyttinsä elokuvassa Hylättyjen vaimojen kerho ja siirtyi säikyttelemään teinejä Scream 2:ssa josta itse miehen bongasin, vuonna 1997. Tätä seurasi roolit elokuvissa GoThe Broken Hearts Club ja samaan aikaa mies esiintyi eräässäkin tv-sarjassa nimeltään Sex and the City.

Allekirjoittanut ryhtyi seuraamaan miestä nähdessään Olyphantin guilty pleasure-leffassani Hitman, vuonna 2007. Samana vuonna mies esiintyi pahiksena Die Hard 4.0:ssa jonka jälkeen haalin käsiini edellisen vuoden Catch and Release -elokuvan.

Parhaimmillaan Olyphant on ollut eräässä viime vuosikymmenen hienoimmista tv-sarjoista Deadwood jossa hän esittää suoraselkäistä sheriffiä kaaoksen keskellä. Lisäksi mies on hyvä extra-syy katsoa tv-sarjaDamages jos joku nyt ei vielä ole tätä erinomaista tv-sarjaa katsonut.
Tv-sarjat ovatkin vieneet miehen aikaa siinä määrin että valkokankaalla mies on harvinaisempaa herkkua, viime vuoden kauhuleffoista paras, The Crazies, on kuitenkin erinomainen muistutus että mies kelpaa genreen kuin genreen.

Parhaillaan Olyphant on pääosassa FX-kanavan uudessa suosikkisarjassa Justified, joka jatkaa juuri toisen kauden jaksoin Yhdysvalloissa. Jos joltakulta nyt meni ohi postaukseni sarjasta (tässä) niin suosittelen lukemaan ja siirtymään sarjan katsojaksi mitä pikimmiten.

Olyphant on edelleen naimissa lukioaikaisen tyttöystävänsä kanssa ja pariskunnalla on kolme lasta. Mies on onnistunut pitämään yksityiselämänsä hienosti erillään työstään eikä miehestä ole kirjoitettu mitään negatiivista koko uransa aikana.

Paljon Olyphantia seuranneet ovat huomanneet saman mikä on mainittu jopa IMDb:ssa; nimittäin Olyphantin omintakeinen poseeraus, tämä Olyphantmainen tapa seisoa on suorastaan tavaramerkki joka huokuu rentoutta ja cowboymaista seksikkyyttä yhtä aikaa, ei ihme että miehellä on stetsoni päässä jo kahdessa tv-sarjassa.
Olyphant on uskottava lainvartija, mutta esittää sujuvasti huumehörhöistä idioottia, psykopaattia kuin mestaririkollistakin – hurmaten samalla ainakin naiskatsojat.

 

Kommentit