Viisi näyttelijää joita seurata vuonna 2012

actorstowatchfor2012

Filmitähti listasi viisi tapetilla olevaa näyttelijää joiden kiinnostavuus nousee ylitse muiden tänä vuonna mutta jotka ennenkaikkea tarjoavat tänä vuonna mielenkiintoisia elokuvia..ja paljon. Mielipiteitä on yhtä monta kuin on katsojia, kenen suorituksia sinä seuraat tänä vuonna erityisellä mielenkiinnolla?

 

 

 

 

 

Jeremy Renner

Myönnettäköön heti alkuun että allekirjoittaneen sydän on pysyvästi jäänyt tämän vuonna 1971 syntyneen miehen matkaan jo elokuvasta Dahmer. Mitä tämä kertoo minusta, toivottavasti ei mitään pahaa. Lue Filmitähden juttu Viisi elokuvaa sarjamurhaajista tästä.Renner on pitkään ollut se tuttu kasvo, sivuosan hieno tulkitsija joka Hurt Lockerin pääosalla nousi vihdoin varteenotettavaksi tähdeksi. Vuonna 2012 mieheltä tulee kolme elokuvaa, Hansel and Gretel: The Witch Hunters on siirtynyt ennakko-ilmoituksista huolimatta seuraavalle vuodelle. Renner astuu Matt Damonin jättimäisiin saappaisiin uudessa The Bourne Legacy -elokuvassa, ei tosin Bournena vaan Aaron Crossina. Toimintalinja jatkuu kahdessa ehkä vuoden odotetuimmassa toimintaelokuvassa; The Avengers jossa Renner on Hawkeye sekä Tom Cruisen luotsaamassa MI: Ghost Protocol -elokuvassa. Näyttääkin siltä että Renneristä on muodostumassa nykyajan suosituimpia toimintatähtiä.

Anna Kendrick

Nuoresta iästään huolimatta Kendrick on kerennyt jo ihastuttaa katsojia elokuvissa Up In the Air, 50/50 ja Scott Pilgrim Vs. The World. Tämä eittämättä lahjakas ja kaunis nuori nainen on Imdb:n mukaan vuonna 2012 peräti kuudessa eri elokuvassa.  Näihin kuuluu mm. End of Watch jossa Kendrick näyttelee yhdessä Jake Gyllenhaalin kanssa sekä romkomissa What to Expect When You’re Expecting. Elokuva Rapturepalooza kuulostaa vähintäänkin omituiselta maailmanloppuineen jossa taistellaan paholaista vastaan mutta on genreltään komedia, muita osia esittävät Ken Jeong ja John Francis Daley. Loppuvuodesta tuleva The Company You Keep kokoaa yhteen mm. Robert Redfordin, Stanley Tuccin, Shia LaBeoufin sekä Brendan Gleesonin; täytyy sanoa että Anna Kendrick on valinnut tänä vuonna projektinsa hyvin.

Michael Fassbender

Jo Hungerissa katsojat vakuuttanut Fassbender on vihdoin noussut suuremmankin yleisön tietoisuuteen, eniten tässä on auttanut erinomainen suoritus Magnetona viime vuoden suosituimmassa sarjisseikkailussa X-Men: First Class.  Tämän vuoden helmiin kuuluva, viime  vuonna julkaistu mutta Suomeen vasta tullut Shame on päätä pyörryttävä ja vaikuttava kokemus. Huhtikuussa meillä ensi-iltaan tuleva A Dangerous Method on Cronenbergin ohjaama tarina Jungista ja Freudista, vastanäyttelijänä Fassbenderillä on Viggo Mortensen. Miehet ovat hämmästyttävän samankaltaisia. Lisäksi ilmeisesti suoraan dvd:lle tuleva Haywire on kerännyt kehuja kriitikoilta ja vetovoimaa lisää ohjaaja Soderbergh sekä näyttelijät Ewan McGregor, Antonio Banderas sekä Michael Douglas. Suurimman osan katseet kääntyvät kuitenkin pelonsekaisella mielenkiinnolla Ridley Scottin Prometheukseen joka on onnistuessaan napakymppi, Fassbenderin rooli androidina on vähintäänkin mielenkiintoinen mutta odotukset elokuvaa kohtaan ovat melkeinpä järjettömät.

Amanda Seyfried

Mamma Miassa itsensä katsojien sydämiin laulanut Seyfried on hieman jumittunut romanttisiin rooleihin, pienenä piristyksenä teinikauhuilu Jennifer’s Body. Vuonna 2012 Seyfried on mukana viidessä elokuvassa joista mielenkiintoisimpiin kuuluu kauan kateissa olleen Wes Bentleyn kanssa tehty trilleri Gone. Herkullisella näyttelijäkaartilla lastattu The Wedding on tyypillistä Seyfriediä mutta sitten tyyli käänty 180 astetta kun Seyfried astuu Linda Lovelacen saappaisiin pornoteollisuuden karusta puolesta (onko niitä muunlaisia..) kertovassa elokuvassa Lovelace jossa näyttelijäkaartiin kuuluu mm. James Franco, Demi Moore, jälleen kerran Wes Bentley, Peter Saarsgaard ja Sharon Stone. Tämä vuosi näyttänee onko lupaavasta mutta parissa keskinkertaisessa elokuvassa jumittaneesta Seyfriedistä todelliseksi tähdeksi sillä Les Miserables yhdessä Hugh Jackmanin ja Anne Hathawayn kanssa lienee se ratkaiseva rooli.

Joseph Gordon-Levitt

Jo paikkansa vakiinnuttanut Gordon-Levitt on tullut käsittämättömän pitkän matkan Kolmas kivi auringosta -sarjasta ja kantaa harteillaan tietynlaista Heath Ledgerin manttelinperijän viittaa, niin epäkiitolliselta kuin se voikin kuulostaa. Vuonna 2012 mies jatkaa mielenkiintoisten elokuvien sarjaa esiintymällä uusimmassa Batmanissa, The Dark Knight Rises. Viidessä tänä vuonna valmistuvassa elokuvassa mukana oleva Gordon-Levitt joutuu tänä vuonna vähintäänkin mielenkiintoisiin asetelmiin Spielbergin Lincoln-elokuvassa jossa hän esiintyy yhdessä Jared Harrisin ja Daniel Day-Lewisin kanssa. Tämä ilmiselvä hurmuri valitsee suurten kassamagneettien sekaan pieniä ja omituisia projekteja joka tekee miehestä aina seuraamisen arvoisen.

Bubblin’ under

Wes Bentley on mies joka hurmasi minut nuorena elokuvassa American Beauty herkkänä mutta omituisena videokuvauksesta innostuneena poikana. Tämän jälkeen Bentley on ollut pysyvästi sivuosissa, enemmän ja vähemmän onnistuneissa elokuvissa joista parhaita lienee Heath Ledgerin kanssa tehty Four Feathers. Vuonna 2012 Bentley on yht’äkkiä mukana eräässä vuoden odotetuimmista elokuvista The Hunger Games, sekä trillerissä Gone, seikkailuelokuvassa Hirokin sekä peräti neljässä muussa elokuvassa. Allekirjoittanut pistää sormet ja varpaat ristiin että menneiden vuosien suosikkini saa viimein tilaisuutensa.

Kommentit