Viisi romanttista komediaa

romanttisetkomediat

Vaikka Filmitähden toimitus koostuu kahdesta naispuolisesta kirjoittajasta, on  romanttisten komedioiden kulutus pientä, ja asenne niitä kohtaan torjuvan epäilevä. Yleisesti naisille suunnatun genren elokuvat eivät onnistu vakuuttamaan meitä, mutta kun todellinen helmi osuu kohdalle, se kyllä tunnustetaan mielihyvin.

Listasimme viisi romkomia, jotka ovat saaneet meidät pitämään tästä kliseisestä ja loppuun asti kalutusta aiheesta, kaikista vastustuksistamme huolimatta.

 

Rakkautta vain (Love Actually, 2003)

Hugh Grant rentona ja noloihin tilanteisiin taipuvaisena pääministerinä, Colin Firth kirjailijana, erään miehen toivoton rakkaudenkaipuu parhaan ystävänsä vaimoon ja petollinen avioliitto Alan Rickmanin ja Emma Thompsonin tulkitsemana. Kun tähän lisätään täydellinen roolisuoritus Bill Nighylta jonka väsähtänyt ja kaiken nähnyt, mustaa huumoria viljelevä rock-stara päätyy hitillään jälleen huipulle, sekä Liam Neesonin esittämän isän ja tämän pojan matka kohti toipumista, on kasassa ainekset jotka tekevät tästä elokuvasta erinomaisen. Sen huumori on aina tuoretta, rakkaus on herkkää mutta ei koskaan liian lällyä ja sen näyttelijäkaarti toimii jokaisella tasolla. Uskallemme väittää että Love Actually on useimpien suosikki romanttisista komedioista.

love

Kun Harry tapasi Sallyn (When Harry Met Sally, 1989)

Tarina kahdesta kyynisestä ystävyksestä, jotka ruotivat epäonnisia rakkaussuhteitaan yhdessä. Kipakasti yhteisestä muuttomatkasta New Yorkiin käynnistyvä tarina on ajaton. Elokuvan dialogi on yksi terävimmistä, ja kaikki kiteytyy ajatukseen siitä että mies ja nainen eivät voi olla vain ystäviä. Keskinäinen kemia sulatetaan ystävyystasolle, koska seksi muuttaisi kaiken. Meg Ryan ja Billy Crystal voivat näyttää kamalilta kasari-vaatteissaan, mutta huumori ja tunne eivät ole menettäneet tehoaan vuosien saatossa. Ja se yksi kahvilakohtaus äänekkäine kiljaisuineen lienee pysyvästi populaarikulttuurin aarteissa.

harrysally

Bridget Jones – elämäni sinkkuna ( Bridget Jones’s Diary, 2001)

Colin Firth ja Hugh Grant kuuluvat onnistuneisiin romanttisiin komedioihin. Sen todistaa viimeistään epätoivoisesta ja kommellusalttiista Bridget Jonesista kertova elokuva. Renée Zellweger on aito Bridget, kompasteleva, nolo, sammakoitaan suustaan päästävä viinisieppo joka on rakastunut ääliömäiseen pomoonsa ja melkein hukkaa mahdollisuutensa tosielämän Mr. Darcyn kanssa. Elokuvassa on jotain hämmentävän tuttua kaikille niille naisille, jotka ikinä ovat viettäneet elämäänsä aikuisena sinkkuna; siksi se toimii aina uudestaan ja uudestaan.

bridget

10 Things I Hate About You (1999)

Ennen kuin Heath Ledgeristä tuli jokaisen tuntema tähti, oli hän pääosassa Julia Stilesin kanssa ihanassa ja hölmössä teinikomediassa. Kuinka äkäpussi kesytetään -tarinaa löyhästi mukaileva elokuva kertoo perinteisen tarinan kipakasta lukiolaistytöstä, joka ei halua olla missään tekemisissä vastakkaisen sukupuolen kanssa. Näyttämölle astuu lievästi epäillyttävä, huhuja herättävä, mutta auttamattoman hurmaava poika vedonlyönnin saattelemana. Sivuosassa voidaan nähdä myös todella nuori Joseph Gordon-Levitt, ennen kuin hänestä tuli naispuolisten katsojien ihailema komistus. 10 Things I Hate About You on teinikomedioista terävimpiä ja hauskimpia, ja ah niin romanttinen.

10things

500 Days of Summer (2009)

Rakkaus on usein yksipuolista. Se on usein hankalaa ja hauskaa yhtä aikaa. Kirpeän erilainen ”rakkaustarina” on juuri sitä mitä sokerisia komedioita karttava katsoja haluaa nähdä. Zooey Deschanel ja Joseph Gordon-Levitt ovat melkein ärsyttävän hipsterimäinen pari tässä hieman oudossa, hienon musiikin säestämässä komediassa. Nainen ei usko tosirakkauteen, mies taas rakastuu naiseen päätä pahkaa. Toisaalta asetelma on hyvin perinteinen; miehet haluavat aina sen mitä eivät voi saada. Mutta onneksi kepeä kerrontatyyli ja sarkastisen nokkelat tapahtumat siivittävät katsojan ihastumaan tarinaan täydestä sydämestään. Mutta muistakaa että varoitimme; tämä ei ole rakkaustarina.

fodos3

Kannattaa myös katsastaa
She’s the Man (2006), Jätä se! / He’s just not that into you (2009), Down With Love (2003).

Kommentit

Tags from the story
, ,