Viisi suosikkia: Naisnäyttelijät

Kirjoitettu alunperin 25.11.2010

Anne Hathaway
Tämä nainen on hiipinyt pikkuhiljaa suosikkieni joukkoon. Hathaway tuntuu naiselta jonka paras kaveri haluaisit olla..
Tämä 1982 syntynyt näyttelijätär omaa huumaavan hymyn ja reippaan asenteen. Hathaway on täydellisen ihana Paholainen pukeutuu Pradaan -elokuvassa mutta koomikon kyvyistään huolimatta taitaa vakavammatkin roolit. Itse odotan naisen suoritusta yhdessä Jake Gyllenhaalin kanssa elokuvassa Love and Other Drugs.

Cate Blanchett
Tyrmäävän kaunis Blanchett on kuin luotu esittämään historiallisia naishahmoja Elisabethista Katharine Hepburniin ja Galadrieliin. Lempeä katse yhdistettynä täydelliseen ihoon ja ilkikuriseen hymyyn on Blanchettin valttikortteja, puhumattakaan naisen lahjakkuudesta. Australialaissyntyinen 3 lapsen äiti on kuulemma ilkikurinen, huumorintajuinen ja kaiken kaikkiaan ”hyvä jätkä”, määritelmä joka on tästä rempseästä kaunottaresta helppo uskoa.

Milla Jovovich
Toimintapuolta listallani edustaa Milla Jovovich. Sanottakoon että jos leffassa esiintyy Milla katson sen järjestään aina, se jos mikä kertonee kuinka paljon pidän tästä naisesta. Avaruusoliomaista tikkuhyönteistä ulkonäöltään muistuttava Jovovich on aloittanutkin uransa mallina 11-vuotiaana. Edelleen mallin töitä tekevä kaunotar on minulle kuitenkin rakkain monista scifi- ja toimintarooleistaan kuten Viides elementti, Resident Evil 1-4 ja Ultraviolet. Jovovich on aikamme uskottavin naistoimintatähti ja pysynee sellaisena vielä jonkin aikaa.

Helena Bonham Carter
Tämä nainen jos kuka tietää miten näytellä sekopäistä naista. Sekaisin oleva hiuspehko, kauniit kasvot ja rempseä asenne ovat nostaneet Bonham Carterin yhdeksi suosikeistani. Häneltä luontuu niin historialliset elokuvat honottavine britti-aksentteineen kuin pelottavan ja tappavan kuolonsyöjänkin esittäminen täysin luontevasti. Omiin suosikkeihini kuuluu naisen suoritukset Harry Potter-elokuvissa, Liisa Ihmemaassa, Fight Club, Sweeney Todd ja suloinen A Room With a View.

Helen Mirren
Voin vain toivoa olevani 65-vuotiaana läheskään Helen Mirrenin tasolla. Tämä tyylikäs daami näyttää monelle nuoremmalle näyttelijättärelle miten homma hoidetaan, kuinka olla tyylikäs, lahjakas, uskottava mutta pirullisen hauska samassa paketissa. Lahjakas näyttelijätär aloitti uransa teatterissa mutta siirtyi nopeasti myös isolle kankaalle. Suosikkeihini kuuluvat suoritukset elokuvissa Elisabeth I, The Queen, Gosford Park ja viimeisimpänä Red.

Kommentit