Viisi syytä katsoa True Bloodia

trueblood_feat

True Blood jatkuu tänään torstaina Yle 2:lla uusin, neljännen kauden jaksoin. Koukuttava, hauska ja persoonallinen tarina vampyyreista ja muista oudoista olioista, joista useimmat ovat ihmisiä, jaksaa kiinnostaa maailmalla. Jos kaipaat muistinvirkistystä, voit lukea Filmitähden Päivin mietteitä sarjojen edellisistä kausista tästä: kausi 1, kausi 2, kausi 3.

Miksi me rakastamme True Bloodia? Tässä viisi syytä…

 

 

 

 

Eric Northman

Kyllä kyllä. True Blood on täynnä toinen toistaan komeampia miehiä ja kauniimpia naisia. Kauneus ja komeus on katsojan silmässä, eikä makuasioista aidosti voi kiistellä koska kukaan ei ole väärässä. Mutta Filmitähden toimituksen sydän sykkii ruotsalaiselle Alexander Skarsgårdille. Tämä ensimmäisellä kaudella vielä kamalaa hiusmallistoa sportannut viikinki on muuttunut yksiulotteisesta pahisvampyyrista mielenkiintoiseksi, monimutkaiseksi ja yhtä aikaa käsittämättömän julmaksi ja herkäksi hahmoksi. Ristiriitoja täynnä oleva vaalea vampyyri huojuu noin 194 cm korkeudessa ja on parasta silmäkarkkia mitä televisiosta löytyy.

Alexander Skarsgård on erinomainen syy katsoa True Bloodia

Etelän meininki

Juntteja, punaniskoja, outoja ongelmia, murre ja elämänrytmi. Nyt ei olla isossa kaupungissa parhaat designer-kuteet päällä, ehei. Flanellisia ruutupaitoja, metsureita, junttia juntin perään, suvaitsemattomuutta ja draamaa. True Blood on särmikäs ja outo, ja ihmiset ovat aivan yhtä outoja kuin yliluonnollisemmat asuinkumppaninsakin. Valkoinen roskaväki asuu trailereissaan, ajelee pickup -autoillaan kamalat lippalakit päässä, ja syleksii joka paikkaan. Tausta on täydellinen vastakohta kauniille vampyyreille, jotka tekevät kamalia tekoja, ihmissusille, keijuille ja muille otuksille. Se on ystävällistä etelän charmia yhdistettynä taikauskoon ja tietämättömyyteen…

Hahmogalleria

Ah, Lafayette. Tuo korskea ja koreileva homokokki joka on naisellisempi kuin useimmat naiset. Sam, joka alkujaan tuntui tossukalta ja ujolta sekä Jason joka kuksi kaikkea mikä liikkui. Luoja tietää että Jason ei ole penaalin terävin kynä, mutta hyvillä aikomuksilla pääsee pitkälle, ja saa paljon tuhoa aikaiseksi. Puhumattakaan naisista… Hauskin, purevin ja koukuttavin hahmo Eric Northmanin lisäksi onkin sopivasti tämän oikea käsi, kamala akka nimeltä Pam De Beaufort. Kylmänkaunis ja niin kova suustaan, että jokainen lause kuulostaa siltä että se kelpaisi suoraan t-paitaan sloganiksi. Pam on kova ja loistava siinä missä Sookie pehmeä ja hieman vaisu. Loistavaa naisgalleriaa täydentää sarjan todellinen kaunotar Jessica punaisine hiuksineen ja täydellisen kuulaine ihoineen. Vaikka sarjan miehet ovat komeita ja tunnetta täynnä, on True Blood tuonut televisioon myös ennenkaikkea hienoja naishahmoja joiden kanssa miehet ovat välillä jopa pulassa.

Sarja on täynnä toinen toistaan herkullisempia hahmoja

Seksuaalinen virite

Sitä riittää, ja monissa muodoissa. Sarja ei kainoimmille ihmisille, mutta onneksi ensimmäisen kauden ylituotannosta on sentään päästy eroon. Sarja shokeerasi monia melko suoralla ja tarkalla kuvauksellaan erilaisista sänkypuuhista, mutta alkuyllätyksen laannuttua meno on hillitympää. Ei tosin täysin, sillä verellä läträtään, paljaita takapuolia vilkkuu ruudussa aivan tarpeeksi tiuhaan ja romanssia on ilmassa. Suorasukaista seksiä kiinnostavampaa ovat jännitteet eri hahmojen välillä, flirttailu, pidättyminen ja se jännitys kun katsoja haluaa juuri oman hahmonsa saavan haluamansa. Eric Northmanin väsymätön jallitus, Jasonin seikkailut, vampyyriseksi ja friikimpikin meno, kaikki katetaan True Bloodissa omalla tyylillä höystettynä.

Huumori

Meno on kovin camp-henkistä, huvittavaa mutta onneksi erinomaisella huonolla maulla tuotettua draamaa, tarkoituksella. Hahmot ovat sanavalmiita ja kekseliäitä, jokainen on hauska tavallaan. Sarja tarjoaa ironista sanailua, blondin logiikkaa Jasonin muodossa, taikauskoista höpötystä, kiihkoilevia asenteita erilaisuutta kohtaan, tarkkoja huomioita nykymaailmasta ja kylmää kettuilua viiltävän tarkoilla ja hauskoilla kommenteilla säestettynä. Yksikään sarja ei  jaksaisi kiinnostaa näin paljon, jos kyse olisi vain kauniista ihmisistä ja seksistä. Hahmot, ympäristö, konsepti ja huumori tekevät True Bloodista aina seuraamisen arvoisen, harmi että tätä herkkua kestää vain 12 jaksoa kerrallaan.

 

 

Kommentit