Vuoden 2015 seksikkäimmät miehet

vuodenseksikkaimmat2015

 

Mitä isot edellä, sitä pienet perässä – ja joskus myös toisinpäin. Vuonna 2012 Filmitähdessä alkanut traditiomme ei ehkä ole vielä samanlainen instituutio kuin People-lehden vuosittainen Sexiest Man Alive, mutta pidämme sekä velvollisuutenamme että kunnia-asianamme valita vuosittain ajankohtaisista, kauniista ja komeista näyttelijämiehistä kymmenen mielestämme seksikkäintä nimeä teidän iloksenne.

Mutta kuten mainittua, joskus pienet menevät isojen edellä ja meidänkin listoillamme komeilleet miehet ovat saatteet päätyä Peoplen listalle vasta pari vuotta myöhemmin. Pyrkimyksenämme on koko ajan uudistua ja löytää kauneutta myös sieltä, mistä ihan kaikki eivät välttämättä ole vielä osanneet sitä nähdä. Nostaa valokeilaan nimiä, joiden veikkaamme vielä nousevan kaikkien huulille tulevaisuudessa.

Tänä vuonna People-lehden äänestyksessä voiton vei ihan ansaitusti David Beckham. Tämä tatuoitu jalkapalloisukki kelpaa kyllä meillekin, mutta Filmitähdessä lanseerattujen perinteiden mukaan valittujemme pitää olla näyttelijöitä -tai ainakin melkein.

FREDAGin kymmenen seksikkäimmän miehen joukkoon päästäkseen täytyy seksikkyyden ja karisman lisäksi olla ajankohtainen, emmekä sulje pois laskuista iän mukanaan tuomaa charmiakaan. Lisäksi haluamme toimia edelläkävijöinä ennustaessamme, mistä miehistä lähitulevaisuudessa tulee seksikkyyden ykkösnimiä. Kriteereinämme on kuitenkin uudistuminen ja sama komistus saa olla listallamme vain kahtena vuonna peräkkäin.

Tänä vuonna Top 10 uudistuu täysin. Tokihan rakastamme Marvelin Chris-kolmikkoa Hemsworth, Evans ja Pratt, mutta tylsäksi toistamiseksihan se menisi nostaa näitä uroksia huipulle vuosi toisensa jälkeen! Kymmenen kärjessä uudistuu tänä vuonna täysin, sillä vain kaksi nimeä on ollut listallamme mukana aiemmin -nämäkin vuonna 2013. Mukana on myös vain yksi sellainen nimi, joka löytyy myös Peoplen Top 10:sta.

Vuonna 2015 katsomme tulevaisuuteen ja nostamme esille joukon erittäin nuoria ja nättejä miehiä. Tällä kertaa päätimme tylysti jättää charmantit “ikämiehet” nuolemaan näppejään ja tarjoamme estradin nuorukaisille: kymppikärjen vanhimmat ovat syntyneet vuonna 1977, mutta mukaan nousee peräti kaksi 1990-luvun puolella syntynyttä nuorukaista.

Olkaa hyvät: FREDAGin valitsemat kymmenen vuoden 2015 seksikkäintä miestä vanhimmasta nuorimpaan!

Ottakaa mukava asento ja nauttikaa:

Matt Bomer

Vuoden seksikkäimmän miehen titteli ojennetaan tänä vuonna 38-vuotiaalle Matt Bomerille. Jovuonna 2013 listallamme pyörähtänyt sinisilmäinen komistus vain paranee vanhetessaan. Tv-sarjasta Kovat kaulassa (White Collar) suuren maailman tietoisuuteen ponnistanut Bomer uusi kuluvana vuonna kauniin Kenin roolin stripparidraama Magic Miken jatko-osassa. Viime vuonna pienessä sivuroolissa American Horror Storyn neljännellä kaudella pyörähtänyt Bomer on uusimmalla kaudella päässyt näyttävään rooliin. Hotel-nimeä kantavalla kaudella näyttelijä esittelee auliisti timmiä kroppaansa yhdessä Lady Gagan kanssa.

Alkuvuonna Golden Globen koskettavasta roolistaan HBO-elokuvassa The Normal Heart pokannut Bomer on todistanut olevansa kauniin kuorensa alla olevan erittäin vakavasti otettava näyttelijä. Itsensä langanlaihaksi AIDS-potilaaksi laiduttanut Bomer on elokuvan lopussa suorastaan järkyttävä näky.

Ensi vuonna Bomer nähdään mm. Antoine Fuquan ohjaamassa Seitsemän samuraita -uusintafilmatisoinnissa The Magnificent Seven sekä Ryan Goslingin ohella Shane Blackinohjaamassa rikostrillerissä The Nice Guys.

mattbomer

 

Tom Hardy

38-vuotiaasta Tom Hardysta puhuttaessa täytyy mainita aina kaksi asiaa. Ensimmäinen on hänen ilmiselvä, peittelemätön rakkautensa koiriin. Toinen on miehen kyky näytellä taidokkaasti harvasanaisia, yrmeitä miehiä. Black Hawk Down -elokuvassa vuonna 2001 valkokangasdebyyttinsä tehnyt näyttelijä on päätynyt tulkitsemaan miehiä vaikeissa tilanteissa. Mieluiten puhumalla hyvin vähän. Onkin vaikea kuvitella että karskin seksikkään miehen perikuva Hardy voitti 21-vuotiaana mallikilpailun. Onneksi näytteleminen vei miehen mukanaan.

Hardyn vetovoima on miehekkyydessä, jota alati läsnä oleva parta vain korostaa.  Roolit elokuvissa Rock’n’Rolla, Warrior, Bronson, Inception, Lawless, The Dark Knight Rises, The Drop,Locke ja Mad Max: Fury Road luovat kuvaa vähäsanaisesta ja vakavasta miehestä, joka on yleensä vielä varustettu tankin fysiikalla. Mielikuva on harhaanjohtava, sillä vaikka Hardylla on lukuisia tatuointeja, ei hän omien sanojensa mukaan ole kovin äijämäinen mies. Hardy kuvaa itseään lähinnä rauhaa rakastavaksi ja syrjäänvetäytyväksi ihmiseksi, joka ei ole edes kiinnostunut koko filmiteollisuudesta.

Hardyn rakkaus koiriin on kuitenkin ilmiselvää, ja hän omistaa kaksi rescuekoiraa yhdessä vaimonsa kanssa. The Legend-elokuvan ensi-iltaan Lontoossa Hardy otti mukaansa seuralaisekseen punaiselle matolle koiransa Woodyn, joka seurasi miestä myös juhliin. Tällaista miestä ei voi kuin ihailla. Ohjaaja George Miller summaa Tom Hardyn karisman täydellisesti: hänessä on erikoislaatuista vetovoimaa; toisaalta näet että hänessä on jotain hankalasti ennakoitavaa ja vaarallista. Hän on vahva mutta haavoittuvainen. Nämä ovat filmitähdelle välttämättömiä piirteitä.

tomhardy

 

Sam Heughan

Puku tekee miehen, mutta puku se on skottien kansallisasu kilttikin. Outlander -tv-sarjassa hurmaava, 190-senttinen ja jylhän raamikas Sam Heughan on punaisine hiuspehkoineen näyttävän näköinen mies. Heughanin seksikkyyttä ei kuitenkaan lainkaan vähennä se, ettei hänen kauniisti treenattua ja lihaksikasta vartaloaan koko aikaa peitetä paksun tartaanin alle.

Teattereiden näyttämöltä Laurence Olivier -palkinnonkin myötä uskottavuutta esiintymiseensä kerännyt Heughan vakuuttaa Outlanderissa yhtälailla karskina ylämaan taistelijana kuin fyysisesti ja henkisesti rikottuna miehenäkin. Uskomme, että vuonna 1980 syntynyt Heughan on Outlanderin myötä vasta matkalla todelliseen suuruuteen.

Heughan on muuten listamme ainoa mies, joka löytyy myös Peoplen listalta.

2015_seksikkaimmat_miehet_samheughan

Stephen Amell

Huomioimme kanadalaisen, vuonna 1981 syntyneen Stephen Amellin listallamme jo vuonna 2013. Tuolloin veikkasimme Amellin tarun olevan vasta alussa ja oikeassa olimme. Hänen tähdittämästään Arrowsta on kasvanut yksi suosituimpia supersankarisarjakuviin pohjautuvia tv-sarjoja, ja se on alkanut kasvattaa ympärilleen linkittynyttä sarjaimperiumia ensin The Flashin ja ensi vuonna myös Legends of Tomorrow -sarjan myötä.

Amell ei ole kuitenkaan pelkkä kauniit kasvot ja äärimmilleen treenattu vartalo. Hänen karismaansa lisää näyttelijän maanläheinen presenssi sosiaalisessa mediassa, missä hän kommunikoi säännöllisesti ihailijoidensa kanssa. Lisäksi hän tekee valtavasti hyväntekeväisyystyötä nimellään markkinoitavan F*** Cancer -kampanjan kautta. Eikä karismaa lainkaan vähennä se, että Amell esiintyy täydellisenä isänä parivuotiaalle tyttärelleen, joka usein nähdään isänsä kanssa yhteisissä kuvissa.

2015_seksikkaimmat_miehet_stephenamell

Rami Malek

Moni voi todeta Rami Malekin näyttävän tutulta, mutta ei osaa heti yhdistää kaikkia pisteitä. Tämä johtunee siitä, että 34-vuotias näyttelijä on suuren yleisön tuntemana lähinnä seikkaillutYö museossa -elokuvasarjassa, pukeutuneena faaraoksi. Yhdysvalloissa syntyneen Malekin vanhemmat ovat egyptiläisiä, mikä selittää keskivertoa eksoottisemman ulkonäön.

Pienistä tv-rooleista (Gilmore Girls, 24) Malek siirtyi vuonna 2010 HBO:n Pacific-sarjaan, sekä nappasi sivuroolit The Master, Twilight – Aamunkoi, osa 2, Need For Speed ja Oldboy-elokuvissa. Listallemme Malek päätyy kuitenkin paitsi hurmaavan ulkonäkönsä, myös Mr. Robot-sarjan vuoksi. Sarja lumoaa erikoisella kerronnallaan, yhteiskuntakritiikillään sekä surrealistisella tunnelmallaan. Malekin esittämä Elliot kärsii lukuisista henkisistä ongelmista, sekä tutustuu ihmisiin hakkeroimalla näiden tiedot. Tuloksena on yksi vuoden kiinnostavimpia sarjoja, joka on julkaistu myös useissa VOD-palveluissa perinteisen television lisäksi. Toivottavasti sarja saapuu Suomeen pian. Malekilla voi myös pelata, sillä mies ääninäytteli sekä lainasi kasvonsa yhdelle vuoden kiinnostavimmista peleistä, teinikauhuilu Until Dawnille.

ramimalek

 

Aidan Turner

Ei. Turner ei ole listallamme hobittimaisen ulkomuotonsa takia. Turner on varastanut sydämemme jo vuosia sitten, esittämällä vähintäänkin ongelmaista vampyyria brittisarjassaBeing Human. 32-vuotias irlantilainen vastaa mielikuvaamme perinteisesti komeasta ilmestyksestä; tummat hiukset, parransänkeä ja treenattu vartalo.

Teatterilavalla näyttelijänä aloittaneen Turnerin ensimmäinen tv-rooli oli sarjassa Tudors, vuonna 2007. Ensimmäinen suuri rooli tuli kuitenkin vasta, kun ohjaaja Peter Jackson pestasi miehen Kilin rooliin Hobitti-trilogiaansa. Tämän myötä muutama muukin huomasi, kuinka hurmaava tämä irlantilainen itseasiassa onkaan. Se tuntuu kulkevan irlantilaisilla veressä.
Ensi vuonna mies on mukana kolmessa elokuvassa, joten pakoon Turnerin vetovoimaa ei tule pääsemään.

Tänä vuonna miehen kauneudesta on saanut nauttia BBC One:n sarjassa Poldark. Sarja esittelee auliisti Turnerin timmiä kroppaa, sillä ilmeisesti maatilan töitäkin on parasta toisinaan tehdä paita auki, ja kiivaan ratsastusretken jälkeen on hyvä pulahtaa uimaan. Me kiitämme, sillä Turnerissa silmä lepää.

aidanturner1

 

 

Bob Morley

Nuori yllätysnimi listallamme on vuonna 1984 Australiassa syntynyt Bob Morley. Ei kuitenkaan ole lainkaan yllätys, että myös Morley on aloittanut uransa tv-sarjoissa Neighbours ja Home and Away -niistähän lähes kaikki australialaisnäyttelijät ponnistavat liikkeelle. Suuren maailman huomion hän sai kuitenkin nuorille aikuisille suunnatun, mutta yllättävän raa’aksi kääntyvän tieteisdraaman The 100 (tunnetaan Suomessa myös nimellä Eloonjääneet) kautta. Sarjassa hän esittää kapinallista Bellamy Blakea, jonka pahan pojan kuoren alta paljastuu myös paljon hyvää.

Filippiiniläissyntyiseltä äidiltään eksotiikkaa piirteisiinsä saanut, kauniskasvoinen Morley ei vielä näyttäisi olevan kiinnitettynä muualle Hollywoodin suunnalla, mutta The 100 jatkuu kolmannen kauden voimin vuoden 2016 alussa.

2015_seksikkaimmat_miehet_bobmorley

 

 

Armie Hammer

Kaliforniassa liikemiessukuun vuonna 1986 syntynyt Armie Hammer tuli näyttelijänä tunnetuksi vuonna 2010 David Fincherin The Social Network -elokuvan myötä. Siinä Hammer esitti tuplaroolin Winklewossin veljeksinä. Komedialliset kykynsä tämä 196-senttinen blondi sai päästää valloilleen vuonna 2012 näytellessään vaatteensa useammin kuin kerran menettävää prinssiä Lumikki-versioinnissa Kerro, kerro kuvastin (Mirror Mirror).

Kuluvana vuonna hänet nähtiin Guy Ritchien vakoojakomediassa The Man from U.N.C.L.E. missä hän näytteli venäläistä KGB-agenttia. Elokuvan suurin viehätys syntyi Hammerin ja tämän vastanäyttelijänä nähtävän, myöskin salskean Henry Cavillin säkenöivästä bromancesta. Parhaillaan Hammerilla on työn alla muotisuunnittelija Tom Fordin (A Single Man) ohjaama Nocturnal Animals, josta näyttäisi ainakin nimetyn näyttelijäkaartin myötä olevan tulossa todellista silmänruokaa -Hammerin lisäksi sen miesrooleissa nähdään mm.Jake Gyllenhaal ja Aaron Taylor-Johnson.

2015_seksikkaimmat_miehet_armiehammer

 

Grant Gustin

Listallemme tunkee toinenkin televisiosta tuttu sarjakuvasankari. The Flashina tunnetuksi tullutGrant Gustin on hurmaava, poikamainen ja täysin vastustamaton. Hyvän lauluäänen omaava 25-vuotias nuorukainen aloitti varsinaisen näytteljäuransa tv-sarjassa Glee, jossa hänen hahmonsa päätyi suutelemaan listallamme ensimmäisenä olevaa Matt Bomeria tämän vieraillessa sarjassa. Piiri on pieni, ja se pyörii kiivaasti.

Vuonna 2013 Gustin vieraili The Arrow-sarjassa Barry Allenin roolissa kolmen osan verran, ja vakuutti samalla tv-pomot siitä että The Flash ansaitsee oman sarjansa. Toisella kaudellaan tällä hetkellä pyörivä sarja on supersuosittu, eikä loppua ole näkyvissä. Tatuoinneista pitävä Gustin on sarjaveljensä Amellin tapaan aktiivinen sosiaalisen median käyttäjä. Tätä kaunista ja ihastuttavaa nuorukaista kannattaakin seurata Instagramissa, jossa mies jakaa kuvia vapaa-ajaltaan, sekä tv-sarjan kuvauksista.

grantgustin

Dylan O’Brien

Sääli niitä jotka eivät kuulu Teen Wolf -fandomiin. Siellä olemme saaneet nauttia Dylan O’Brienin komiikantajusta sekä alati komistuvasta ulkomuodosta jo neljän kokonaisen kauden verran. Listamme nuorin, 24-vuotias näyttelijä, on pistänyt polvilleen Tumblrn, Teen Wolf -fanit sekä vihdoin myös elokuvissa käyvät nuoret. Hellyyttävän noloista Youtube-videoista on pitkä matka suosituksi teinitähdeksi, mutta O’Brien tuntuu pitävän päänsä kylmänä. Labyrintti – The Maze Runner tyrkkäsi miehen kertaheitolla muidenkin mieskauneutta arvostavien iloksi, ja kiljuvat fanilaumat ovat nykyisin arkipäivää pitkänhuiskealle miehelle, jonka viskin värisistä silmistä sekä ilkikurisesta hymystä voi lukea satoja kirjoituksia pitkin internetin ihmeellistä maailmaa.

O’Brienin voi bongata myös elokuvista The First Time, jossa hän tapasi nykyisen tyttöystävänsä Britt Robertsonin (The Longest Ride, Tomorrowland), sekä huvittavasta The Internship -elokuvasta. Lukuisia MTV Movie Awardseja sekä Teen Choice Awardseja voittanut O’Brien on tämän hetken kuumin (sanan molemmissa merkityksissä) nuorison suosikkinäyttelijä. Maze Runner: The Death Cure tulee ilmestymään vuonna 2017, mutta sitä odotellessa nuorta miestä voi ihailla Teen Wolf -sarjassa, josta on käynnissä viides tuotantokausi. Tekeillä on myös Peter Bergin ohjaama Deepwater Horizon, jota tähdittävät mm. Mark Wahlberg, Kurt Russell sekä John Malkovich. Dylan O’Brienin uran suunta on selvästi nousussa. Emmekä me valita, tätä nuorukaista katselee enemmän kuin mielellään.
dylanobrien

Kommentit