Conan The Barbarian

Ohjaaja Marcus Nispel on päivittänyt legendaarisen, vaikkakin Schwarzeneggerin tulkitsemana hieman huvittavan, Conanin rytinällä uuteen aikaan. Uusi Conan tarjoaa hengästyttävän toimintapläjäyksen jossa miekat heiluvat, kostoa vannotaan ja veri lentää. Jason Momoa on uutena Conanina uskottavampi, näyttävämpi ja taidokkaampi kuin edeltäjänsä, tehden näin elokuvasta astetta kiinnostavamman.

Conan The Barbarian – kostoretki johtaa sotaan

Kun Conanin isä kohtaa kuolemansa julman Khalar Zymin (Stephen Lang) käsissä, vannoo sotatantereella syntynyt Conan kostoa. Khalar suunnittelee valtaan nousua menneiden aikojen taikanaamarin avustuksella ja tähän tarvitaan erityinen nainen. Tyttärensä Mariquen (Rose McGowan) velhotaitoja hyödyntämällä Rachel Nicholsin esittämä neito kidnapataan jotta Khalarin vaimo saadaan herätettyä henkiin ja herrasta itsestään tehtyä jumala.

Kosto mielessään Conan rynnii perään kuin tantereellinen pillastuneita härkiä. Näillä lihaksilla varusteltu soturi on kieltämättä kaunista katsottavaa ja vaikka käsikirjoitus ontuu pahasti eikä anna Momoalle lainkaan tilaisuutta kasvaa roolissaan voi katsoja ottaa elokuvan sellaisena miksi se on tarkoitettukin, viihteenä. Turhaa sisältöä odottamatta voi keskittyä pullisteluun, Momoan hienoon miekankäsittelyyn ja alituiseen toimintaan.Toimintaa on niin paljon että kun elokuva hetkeksi levähtää ja keskittyy itse tarinan kerrontaan rupeaa homma heti puuduttamaan; rytinä on se mikä vie tätä elokuvaa eteenpäin ja toiminta-elokuvana Conan on viihdyttävä ilotulitus jossa ei henkeä juuri vedetä.

Conan The Barbarian ja näyttävät roolisuoritukset

Elokuvan teho lepää kuitenkin melkein yksinomaan Momoan leveillä harteilla ja tämä karismaattinen näyttelijä, saadessaan erilaisia rooleja, voi nousta aikamme suurimmaksi toimintatähdeksi. Lue aiempi juttu Jason Momoasta. Kunhan roolien laatu ja sisältö olisi muutakin kuin ilmeista hauiksenpullistelua, niin komeat kuin ne ovatkin. Pitkä miinus elokuvalle tulee täysin tarpeettomasta 3D-efektistä jota ei huomannut sekä niin paljosta toiminnasta että itse tarina jäi täysin toissijaiseksi. Näistä miinuksista huolimatta Conan onnistui yllättämään viihdyttävyydellään ja kelpaa mainiosti tylsän illan herättäjäksi.

Blu-Rayn ekstroina löytyy neljä eri koostetta. Itse elokuvan tekoa ja sen toimintakohtausten luomista valottavat Engineering the Action sekä Staging the Fights. Näissä käy selvästi ilmi, kuten myös Conan Legacy-koosteesta se fakta että Jason Momoa on kuin luotu Conaniksi; miehen miekkailutaidot ovat luontaisia ja 99% stunteista mies tekee itse sillä Momoan näköistä stunttimiestä on hankala löytää. Lisäksi levyltä löytyy The man who would be Conan-dokumentti Conanin luojasta, pienestä miehestä nimeltä Robert E. Howardista joka ampui itsensä vain 30-vuotiaana. Filmitähden oman vertailun 1980-luvun Conanista verrattuna uuteen versioon voit lukea täältä.

  • Conan the Barbarian (2011) ★★★
  • Ohjaus: Marcus Nispel
  • Käsikirjoitus: Thoma Dean Donnelly, Joshua Oppenheimer
  • Pääosissa:Jason Momoa, Ron Perlman, Rose McGowan
  • Valmistusmaa: USA 2011
  • Genre: Toiminta / Seikkailu