The Amazing Spiderman 2

Supersankarien tulee olla piinattuja, historia pitää värittää tragedialla ja sävyjen olla tummia – tai ainakin uskottavia. Tarinat ovat suurimmalta osin siirtyneet pois Burtonimaisesta Batman-satuilusta, värikkyys korvattu ruosteella ja verellä. Sarjakuvista valkokankaalle siirtyneet tarinat ovat menneet kuvastoltaan ja teemoiltaan kohti synkempiä sävyjä, ja varsinaista iloittelua on nähtävissä harvoin. Peter Parker, Spiderman, on hieman toista maata. Nörtti, vitsailija, naapuruston ilo ja apu. Soinä missä Avengersit tutkivat mahdollisuuksia pelastaa maailma kulmat rutussa, Bruce Wayne on jo avun tuolla puolen, ottaa Hämis astetta rennommin. Joskus se että on pelkästään hauskaa on hyvä asia.

The Amazing Spiderman 2 – Mukaansatempaisevaa toimintaa koko perheelle

Elokuvaa katsoessa voisi esittää kysymyksen tuliko elokuvasarjan uusinta liian nopeasti. Hahmot ovat tuoreina mielessä, eikä näin varsinaisia yllätyksiä taustoista tule esille. Toisaalta – The Amazing Spiderman-sarja luottaa juuri tähän. Se ei vietä aikaa viritellen verkkoja (pahoittelut sanavalinnasta) ja kartoittaen tapahtumia kyllästymiseen saakka. Andrew Garfieldin esittämä Peter Parker on hurmaava ja söpö, naapurinpoika jolla on kuitenkin itsetuntoa ja varmuutta olla vitsaileva sankari. Yhdessä Emma Stonen kanssa he muodostavat tasapainoisen parin, joka saa Maguire/Dunst-pariskunnan muistuttamaan iniseviä kakaroita. Parker ja Gwen Stacey ovat täydellisiä yhdessä. Stacey on hahmona erinomainen, nokkela ja aktiivisesti tapahtumiin osallistuva sankaritar joka ei jää odottelemaan pelastusta. Jo pelkästään tämä pari on erinomainen perustelu miksi Hämähäkkimies kannatti tuoda valkokankaille uudestaan.

Sankarien rakkaat kärsivät useimmiten eniten. Tätä sankaritarina-totuutta uskoen myös Peterin ja Gwenin välille tulee juopa. Hauskuus, seittien varassa ympäri kaupunkia heiluminen ja huulenheitto ei voi kestää ikuisesti – muuten kyseessä ei olisi supersankarielokuva. Kuvaan astuu hieman naurettava pahis, Jamie Foxxin esittämä Electro. Hahmo osoittaa jälleen kerran todeksi sen, että hyvää pahista on hankala luoda. Sinisenä hohtava insinöörinörtti joka putoaa ankeriasaltaaseen manipuloi sähköä ja haluaa lanata kaupungin jalkansa alle. Koska Electro osoittautuu heppoiseksi pahikseksi, on mukaan tuotava toinen terää tuova elementti.

The Amazing Spiderman 2 tarjoaa kaikille katsojille nautinnollisen elokuvaelämyksen

Dane DeHaanin esittämä Harry Osborne on vastustaja jota elokuva kaipaa. Tyylikäs, magneettisen katseen omaava nuorukainen, jonka viileän pinnan alla sykkii henkäys herkkyydestä ja haavoittuvuudesta. DeHaan on aina hyvä, tällä kertaa jopa herkullinen. Osborne tuo omalla tarinankaarellaan elokuvaan rustoa, jäntevyyttä ja todellisen vaaran tunnun. Elämä on hauskaa ja mukavaa kunnes jotakuta sattuu oikeasti.

Hämähäkkimies on hahmo jonka voima on vauhdissa. Kenties sarjakuvamaailman parhaat liikkeet omaava sankari on hienoimmillaan lentäessään seittien varassa pilvenpiirtäjien keskellä, tehden voimakkaita hyppyjä, voltteja ja singotessaan lankojaan kohteisiinsa. The Amazing Spiderman 2 on komea ja sen vitsit osuvat maaliinsa täydellisesti. Sen kaksi vastustajaa ovat täysin epätasapainoinen pari, mutta nämä takaavat että Hämiksen tarina jatkuu viihdyttävästä kuorestaan huolimatta genren vaatimukset täyttävän traagisena.

  • The Amazing Spiderman 2 ★★★
  • Ohjaus: Marc Webb
  • Käsikirjoitus: Alex Kurtzman
  • Pääosissa: Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx, Dane DeHaan
  • Alkuperämaa: USA 2014
  • Genre: Toiminta / Fantasia