The Resident

The Resident koostuu kauniista kuvauksesta, arvattavasta juonesta ja hyvistä näyttelijöistä. Tuloksena on viihdyttävä mutta hieman korni ja yllätyksetön keskiverto-trilleri joka lupaa enemmän kuin loppujen lopuksi antaa. Se kuitenkin lupaa hyvää Antti Jokisen uralle jatkossa, tästä on hyvä ponnistaa eteenpäin.

The Resident elokuvassa näkyy suomalaisohjaajan taiteellinen kädenjälki

Jo elokuvan julisteesta käy selväksi että Hilary Swankin esittämä Tri Juliet Deverau on pulassa. Juliet löytää uuden asunnon, muutettuaan pois petturimaisen exänsä Jackin (Lee Pace) luota. Asunto on iso ja halpa, varsinainen jalokivi NY:n mahdottomilla vuokramarkkinoilla.

Vuokraisäntä on Jeffrey Dean Morganin esittämä Max, hurmaava ja komea mies joka kuitenkin jo julisteessa väijyy vaanivasti oviaukossa. Juoni lienee siis selvä. Juliet huomaa pian että asunnossa kaikki ei ole kohdillaan, lattiat narisevat vaikka ketään ei näy missään kävelemässä eikä nainen pääse eroon tunteesta että häntä katsellaan.Juoni keskittyy vahvasti asuntoon, sen pimeisiin nurkkiin ja Maxin oman mielen aiheuttamiin myrskyihin joita vastaan mies yrittää taistella, vaihtelevin tuloksin.

Pienet yksityiskohdat koostavat The Resident elokuvasta täyteläisen

Elokuvan paras anti on kuvaus, värit, kuvakulmat ja maisemat sekä pienet yksityiskohdat. Juoni on tönkkö ja liian tuttu ja dialogi on sitä luokkaa että hyvätkään näyttelijät eivät pysty elokuvaa pelastamaan, parissa kohtauksessa sorrutaan niin kesäteatteri-tasolle että hävettää. Elokuva nouseekin visuaalisella annillaan kahteen tähteen yhden asemasta vaikka koko tarina oli tiedossa jo ennen alkutekstejä.

  • The Resident ★★
  • Ohjaus: Antti J. Jokinen
  • Käsikirjoitus: Antti J. Jokinen, Robert Orr
  • Pääosissa: Hilary Swank, Jeffrey Dean Morgan, Lee Pace
  • Alkuperämaa: USA
  • Genre: draama / kauhu