Triangle

Britti-Australialaista tuotantoa oleva Triangle on sekoitus eloonjäämiskamppailua ja kärrynpyörää heittävässä todellisuudessa juoksemista. Outoudellaan se erottuu edukseen keskiverrosta kauhuelokuvasta joka vaatii katsojaltaan muutakin kuin sietokykyä katsoa niskaan hiipiviä huppumiehiä. Se ei itse asiassa edes oikeastaan pelota vaan myllertää aivojen sopukoissa epämiellyttävästi aiheuttaen lähinnä ahdistuksen tunnetta kun olo on kuin hamsterilla juoksupyörässä.

Triangle | Kamppailua aavelaivalla

Jess (Melissa George) on väsynyt äiti. Jessin poika on erityislapsi joka aiheuttaa äidissä zombimaisen tilan ja alussa nähdään kuinka venelaiturille saapuu puolikoomassa oleva nainen joka on lähdössä tutun jahdilla purjehtimaan. Muu venekunta koostuu Jessin ystävästä Greggista, veneen kapteenista, sekä tämän ystäväpariskunnasta ja näytille tuodusta sokkotreffiehdokkaasta. Iso jahti kiitää kauniisti merellä kunnes hätäradiosta kuuluu avunhuuto joka kuitenkin loppuu ennenkuin mitään pystytään tekemään. Asiaa pahentaa lähestyvä hirmumyrsky joka onnistuukin kaatamaan suuren jahdin ylösalaisin, saaden matkustajat veden varaan.

Kun paikalle saapuu iso risteilyalus joka poimii veden varassa olevat ihmiset kyytiinsä ja sisustus risteilijässä on kuin suoraan Hohdosta, luulisi jonkun pian tajuavan että jotain on vialla. Mutta ei. Aluksi pranssataan ympäri suurta laivaa kunnes ihmiset yksi kerrallaan tippuvat kyydistä, joku napsii pientä joukkoa tiuhaa tahtia. Tästä alkaakin varsinainen pyörä joka pyörii pyörimistään, pitkät käytävät ovat identtisiä ja tapahtumat tuntuvat kompastuvan toistensa päälle. Aikakäsitys saa laivalla uuden muodon ja järkensä rajamailla haahuileva Jess ymmärtää pian miten asiat suurella laivalla oikeasti ovat.

Verta hyydyttävää kauhua elokuvassa Triangle

Aavelaiva Triangle on yllättävän kiehtova kokonaisuus joka tarjoilee katsojalle välillä “voi ei”- fiiliksiä, loppua kohden kiihtyvä ja jopa hyytävä tarina saa arvoisensa lopun eikä tyydy keskivertoon onnelliseen loppuun joka olisi ollut niin helppo ratkaisu. Melissa George on yllättävän hyvä valinta rooliinsa vaikka itse muistan naisen aina Alias tv-sarjasta. Mainittakoon myös että pian Hunger Games-elokuvassa esiintyvä, ja takuuvarmasti otsikoihin nouseva, Liam Hemsworth esittää yhtä matkustajista.

Ohjaaja Christopher Smithillä näyttää olevan kyky tehdä maltillisia mutta hyviä trillereitä, miehen Severance (Verisempi viikonloppu) on mustanpuhuva mutta hupaisa kuvaus tiimihengen nostatus-viikonlopusta joka kannattaa myös katsastaa.

  • Triangle ★★★★
  • Ohjaus: Christopher Smith
  • Käsikirjoitus: Christopher Smith
  • Pääosissa: Melissa George, Joshua McIvor
  • Alkuperämaa: UK/Australia
  • Genre: Trilleri / Kauhu