Dark Skies

Dark Skies on sekoitus tieteiselokuvaa ja kummitustarinaa. Molemmista genreistä mukaan on otettu kuitenkin pahimmat kliseet ja lopputulos on kauhutarina, joka ei pelota, josta puuttuu jännite ja tarinasta kunnollinen tolkku. Elokuva tuntuu vain kokoelmalta erilaisia, eri genreistä valikoituja pelotteita ja säikäytyksiä ilman kunnollista, kokonaisuuden yhteen sitovaa voimaa. Lisäksi sen hahmot ovat jokseenkin mitäänsanomattomia, jotta heistä tai heidän kohtalostaan jaksaisi välittää kovinkaan paljoa.

Dark Skies alkaa tavallisella perhe-elämällä

Lacy (Keri Russell) ja Daniel (Josh Hamilton) ovat rahavaikeuksissa rypevä pariskunta, jolla on kaksi pientä poikaa (Dakota Goyo ja Kadan Rockett). Kuin kohtalon oikusta heidän muutenkin haastavaan elämäänsä ilmestyy salaperäinen voima, joka öisin pinoaa säilykepurkkeja keittiössä ihmeellisiin muodostelmiin ja jota toinen poika kuvaa ”Nukkumatiksi”.

Poliisi ei osaa auttaa ja kun kiusaaminen saa uusia muotoja, vastaus löytyy totta kai Googlesta. Niinpä epätoivoinen perhe etsii apua ufoja tutkivalta Edwin Pollardilta (J.K. Simmons).

Dark Skies säikyttää heti alusta alkaen

Alkuasetelmassaan Dark Skies onnistuu säikäyttämään muutamaan kertaan ja kiusattua perhettä kohtaan tuntee myötätuntoa. Mutta kun asioiden laita alkaa valjeta, jännite tarinasta katoaa kerralla, eivätkä pelottelutkaan enää toimi.

Dark Skiesin on ohjannut ja käsikirjoittanut Scott Stewart, jonka edellinen tekele oli yhtä onneton genrejen sekasotku Priest (2011). M. Night Shyamalanin paikkaa huonojen pelotteluelokuvien ohjaajana havitteleva Stewart onnistuu menemään Dark Skiesin kanssa metsään niin että rytisee. Elokuvan käsikirjoitus on ponneton erilaisten kauhuelementtien tilkkutäkki, joka kuvittelee lopun ”twistin” pelastavan kokonaisuuden. Käytännössä tämä kuitenkin vie jännäriltä sen viimeisenkin voiman ja tekee elokuvan lopusta varsinaisen antikliimaksin.

  • Dark Skies, 2 tähteä
  • Ohjaus: Scott Stewart
  • Käsikirjoitus: Scott Stewart
  • Pääosissa: Keri Russell, Josh Hamilton, Dakota Goyo, J.K. Simmons
  • Alkuperämaa: USA
  • Genre: Kauhu / scifi