Haven

Haven on pieni kaupunki Mainessa jonka kauniit värikkäät talot, satamaa koristavat kalastusalukset ja ympäröivä luonto piilottavat suuren salaisuuden. Stephen Kingin kirjaan The Colorado Kid väljästi perustuva tv-sarja on äärimmäisen onnistunut kokonaisuus mysteeriä ja yliluonnollisia tapahtumia joita värittävät kaupungin moninaiset persoonat.

Haven kietoo mysteeriin

FBI-agentti Audrey Parker (Emily Rose) saapuu Haveniin jutun perässä ja huomaa pian että kaupunki ei ole ihan normaaleimmasta päästä. Kun kaikkien outojen sattumusten lisäksi Audrey löytää kymmeniä vuosia vanhan lehden etusivulta oman kuvansa on naisen pakko jäädä kaupunkiin tutkimaan asiaa tarkemmin.

Kaupunkia valvoo sheriffi Wuornos joka näyttää pitävän osan salaisuuksista tiukasti lähellä rintaansa, eikä paljasta näitä edes omalle pojalleen Nathanille (Lucas Bryant) jonka pariksi Audrey Parker päätyy tutkiessaan tapahtumia. Nathania vaivaa kuten montaa muutakin asukasta Havenissa ongelma jotka näyttävät aiheuttavan kerta toisensa jälkeen vaarallisia tilanteita kaupungissa; tilanteita joita ei voi järjellä ja logiikalla selittää. Soppaa hämmentää lisäksi komea mutta lain väärällä puolella alituiseen seikkaileva Duke (Eric Balfour) joka tarinan edetessä nousee suureen osaan.

Haven ei ole sitä, miltä näyttää

Haven on koukuttava tarina joka alkaa salakavalan kiltisti. Se tuntuu aluksi mystiseltä poliisitarinalta mutta pikkuhiljaa tarinasta paljastuu suurempia linjoja, historiaa joka on tarkoituksella haudattu ja kaikki kulkee kohti hetkeä jolloin jokaisen on valittava puolensa. Ensimmäisen kauden lopussa Stephen Kingin tyyli pääsee lopullisesti esille kun esiin tuodaan hyytävä pappismies (Stephen McHattie) joka saarnaa tulikiveä ja rangaistusta ihmisille joissa kaikki ei ole kohdallaan.Televisio Haven

Sarja on täynnä toistaan tutumpia naamoja ja sivuosissa vilahtavat mm. WWE-painija Edge ja Jason Priestley, mutta kiinnostavaksi sarjan tekevät mainio paikallista sanomalehteä toimittava veljeskaksikko Vince ja Dave Teagues (Richard Donat ja John Dunsworth) sekä sarjan komistukset Eric Balfour (Mullan alla, 24) sekä Lucas Bryant (Queer as Folk). Sarjasta ei puutu siis silmäkarkkia mutta ei myöskään jännittäviä tapahtumia, mysteereitä ja yllättäviä käänteitä.

Sarja sisältää viittauksia muihin Kingin teoksiin jos niitä osaa etsiä ja ilmeisesti resepti toimii. Jo kolmas kausi käynnistyy Yhdysvalloissa vuoden 2012 aikana.

  • Haven, 4 tähteä
  • Ohjaus: Frank E. Flowers
  • Käsikirjoitus: Frank E. Flowers
  • Näyttelijät: Orlando Bloom, Zoë Saldaña, Victor Rasuk, Bill Paxton, Stephen Dillane
  • Alkuperämaa: USA
  • Genre: Trilleri