Lentsikat 2

Kävin 4,5-vuotiaan pojan kanssa viime kesänä katsomassa teatterissa Lentsikat-leffan jatko-osan Pelastajat. Kesken jäi, kun tulipalokohtaukset olivat liikaa pimeässä teatterissa katsottuna. Päätin kuitenkin pyytää leffan kotikatseluun, josko tutulla sohvalla katsottuna oli helpompaa katsoa loppuun. Näin lopulta kävikin. Ensimmäiset pari kertaa elokuvan loppupuolella oleva jännittävä tulipalokohtaus kelattiin, mutta sitten jo tultiin kertomaan, miten oli uskallettu katsoa sekin kohtaus läpi. Ja meillä nämä lastenelokuvat katsotaan todella useasti läpi ja jos on kelvollista materiaalia, leikki alkaa saman tien. Lentsikoilla on leikitty ja paljon, Dusty ja kumppanit lentävät ympäriinsä ja sammuttavat tulipaloja. Puuttuvat hahmot on korvattu parhaan mukaan ykkösleffan koneilla ja Autot-leffan helikopterilla. Duplot ja pikkulegotkin on otettu avuksi. Joulupukille kirjoitettiin onnistuneesti toivetta uusista helikoptereista.

Lentsikat 2 arvostelu

Lentsikat 2 – Pelastajat osoittautui siis ihan hyväksi elokuvaksi. Jopa itse olen löytänyt siitä ihan hyviä juttuja. Paljon on kuitenkin aikuisille turhia, väsyneitä vitsejä ja aukkoja logiikassa, mutta lapsia eivät ne näytä tosiaan yhtään haittaavan. Huomasin myös, että molemmat Lentsikat-elokuvat ovat siitä erikoisia animaatioita Disneynkin katalogissa, että niistä puuttuu ns. banaaninkuorihuumori kokonaan.

Kenenkään hahmon ei tarvitse kärsiä ylettömiä (itse asiassa lainkaan) törmäilyjä, läimäyksiä tai muita kommelluksia, jotta katsojilta irtoaisi naurunpyrskähdys. Toisin on mm. firman toisen suosikkileffan, Frozenin kohdalla. En ole kyseistä elokuvaa katsonut, mutta katsoin pitkästä aikaa sen trailerin ja sehän on pelkkää adhd-kaahausta ja törmäilyä ja sekoilua. Lentsikat on mielestäni siis paljon mukavampi elokuva myös lapsille.

Jatka lukemista Lentsikat 2

Blu-ray-julkaisun lisämateriaaleissa on katsottavissa tapahtumapaikka V6-laakson vanhanaikainen esittelyvideo, Dustyn kotipaikka Potkurinmutkassa vietettävien Maissifestivaalien tiimoilta lyhytelokuva (sisältää sitä sekoilukaahausta, josta ylempänä mainitsin), leffassa kuultavan kappaleen englanninkielinen versio, jossa joku tuntematon laulaja vääntelehtii studiossa ja paljon muuta. Ihan mukiinmenevät lisukkeet, ei sen enempää valittamista.

  • Elokuvan nimi ja mahdolliset tähtiarviot: LENTSIKAT 2 – PELASTAJAT (PLANES: FIRE & RESCUE) ★★★★★
  • Ohjaus: Roberts Gannaway
  • Käsikirjoitus: Roberts Gannaway & Jeffrey M. Howard
  • Suomenkielisissä ääniosissa: Aku Hirviniemi, Armi Toivanen, Carl-Kristian Rundman
  • Alkuperämaa: Yhdysvallat
  • Genre: Animaatio / Seikkailu / Komedia